X

Netflix ar putea să ofere un abonament 100% gratuit în Europa, adică finanțat exclusiv din publicitate

Netflix ar putea să ofere un abonament 100% gratuit în Europa, adică finanțat exclusiv din publicitate

Netflix s-ar gândi la o un abonament 100% gratuit în Europa – înţesat de publicitate -, după ce a încercat în 2022 un abonament ”accesibil” cu publicitate, care ar permite platformei de streaming video on demand (SVOD) să-şi crească numărul utilizatorilor şi veniturile, relatează 20minutes.fr

Platforma, a cărei creştere a scăzut puternic la sfârşitul lui 2021, şi-a revenit după lansarea unei ofertei cu publicitate, în valoare de 5.99 de euro, de exemplu, în Franţa,, faţă de 13,49 euro abonamentul standard, fără publicitate, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Această formulă ar urma să atragă 40 de milioane de abonaţi noi, potrivit codirectorului general al Netflix.

O oferă 100% gratuită – adică finanţată exclusv din publicitate – ar putea permite Netflix să-şi crească atât numărul utilizatorilor, cât şi veniturile.

Potrivit Bloomberg, ea ar urma să fie rezervată într-o primă fază pieţelor europeană şi asiatică, pe care există deja reţele de televiziune gratuite, ca în Franţa.

Nicio dată în acest sens nu a fost avansată, însă probabilitatea unui anunţ în acest sens este mare.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Platforma de streaming a anunţat în aprilie 2023 că utilizatorii ofertei cu publicitate generează un venit mai mare decât al celor cele fără publicitate, Standard şi Premium.

Tags: europaNetflix
Diverse