New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan

Publicat:

New-yorkezii au adus marţi un omagiu celor aproape 3.000 de victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe locul unde s-au aflat cele două turnuri gemene care formau World Trade Center şi care s-au prăbuşit la scurt timp după atentate, transmit AFP şi Reuters, conform agerpres.

Sub o ploaie uşoară, rude şi prieteni ai victimelor, poliţişti, pompieri şi oficiali s-au strâns la Ground Zero pentru a marca 17 ani de la cele mai grave atentate comise vreodată în SUA, ce au zguduit întreaga lume.


Citește și : Theresa May consideră summitul informal al UE de la Salzburg „o escală” în negocierile pentru Brexit

Mulţimea a păstrat un minut de reculegere la orele locale 08:46 şi 09:03, orele la care, cu exact 17 ani în urmă, două avioane de linie deturnate de terorişti au lovit succesiv turnurile gemene WTC, care ulterior s-au prăbuşit.

Printre cei prezenţi la ceremonie s-au aflat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, actualul primar al metropolei New York, Bill de Blasio, şi predecesorii săi Rudolph Giuliani (care era primar la data comiterii atentatelor) şi Michael Bloomberg, primar începând din anul 2003, în mandatul căruia s-au desfăşurat lucrările de reconstrucţie a cartierului din Manhattan distrus de atacuri.

La fel ca în fiecare an, rudele victimelor urmau să citească numele acestora şi să rostească scurte alocuţiuni în memoria lor, o ceremonie prevăzută să dureze peste trei ore.

Citește și : Ungaria respinge criticile ONU privind politica sa referitoare la migranţi

În restul metropolei nord-americane oamenii şi-au urmat programul obişnuit, păstrând un minut de reculegere în memoria victimelor la orele 08:46 şi 09:03. Bursa de la New York a ţinut un minut de reculegere la 09:20, iar în unităţile de pompieri, care au pierdut 343 de oameni la 11 septembrie 2001, au fost invitaţi membrii familiilor pompierilor decedaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de tutun afectați de secetă cer ajutorul autorităților

Producătorii de tutun afectați de secetă cer ajutorul autorităților Anul 2024 ar fi putut deveni un an de relansare pentru ramura de producere a tutunului...

Trei companii străine și-au anunțat intenția de a intra pe piața din Republica Moldova

Trei companii străine și-au anunțat intenția de a intra pe piața din Republica Moldova Trei companii străine și-au anunțat intenția de a intra pe piața...

Presa elenă spune că Franța organizează ‘cele mai proaste Jocuri Olimpice de decenii’

Presa elenă spune că Franța organizează 'cele mai proaste Jocuri Olimpice de decenii' Într-un text deosebit de amar, site-ul "Ethnos" desfiintează Jocurile Olimpice de la...

O nouă avertizare hidrologică: Populația și agenții economici sunt îndemnați să utilizeze rațional resursele de apă

O nouă avertizare hidrologică: Populația și agenții economici sunt îndemnați să utilizeze rațional resursele de apă Serviciul Meteorologic de Stat a emis o nouă avertizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.