Nicu Popescu anunță intensificarea relațiilor cu OCDE

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, au pregătit textul unui memorandum de înțelegere. Despre acest lucru a anunța vicepremierul Nicu Popescu în cadrul unor declarații de presă susținute după seminarul dedicat perspectivelor de cooperare OCDE.

„Astăzi trecem printr-o nouă etapă de intensificare a prezenței Republicii Moldova în plan internațional. Suntem angajați într-un proces de dezvoltare a unei relații mai structurate, mai profunde cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, o organizație care reunește 38 dintre cele mai prospere și moderne state din lume, o organizație care facilitează cooperarea economică dintre aceste state și o organizație care joacă de regulă un rol crucial în eforturile statelor de a consolida democrația, o economie de piață funcțională, modernizare economică, tranziție climaterică.


Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Și OCDE tradițional ajută statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să-și modernizeze administrația publică și economiile astfel încât statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să se pregătească mai repede și mai intens de momentul de aderare. Prin această prismă am lansat acest dialog structurat cu OCDE”, a spus Nicu Popescu.

„Scopul și obiectivul nostru comun este ca atât memorandumul de înțelegere, cât și planul de acțiuni să fie semnat pe parcursul acestei toamne, într-o următoare întrevedere pe care o vom avea cu colegii și partenerii noștri.

Dar putem deja anunța că împreună cu OCDE vom lucra pentru a moderniza economia Republicii Moldova, pentru a atrage mai mult investiții, pentru a fortifica capacitățile noastre administrative și pentru a accelera la această etapă aderarea noastră la Uniunea Europeană împreună și alături de OCDE”, a precizat vicepremierul.

William Tompson, șeful Diviziei EURASIA din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, a spus că astăzi a fost lansată încercarea de a aduce Republica Moldova mai aproape de activitățile de bază ale OCDE și de a apropia mai mult țară de organele de bază a acestei organizații.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Memorandumul de înțelegere este o formă de colaborare foarte rar utilizată de către OCDE în legătură cu statele non-membre ale acesteia și viteza cu care au răspuns statele membre OCDE la dorința de a semna acest memorandum de înțelegere cu Moldova este o dovadă a recunoștinței angajamentului țării față de reformele de care are nevoie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.