Noi ciocniri la Haga după protestul împotriva restricţiilor anti-COVID-19; 51 de arestări

Publicat:

Sâmbătă seara, la Haga, au izbucnit ciocniri după o demonstraţie împotriva restricţiilor impuse în urma unui nou val al pandemiei de COVID-19, a doua zi după violenţele produse la Rotterdam, unde au fost arestate 51 de persoane iar alte două au fost rănite, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-un cartier popular al oraşului în care se află sediul executivului, câteva sute de oameni au aruncat cu pietre şi obiecte în poliţişti şi au incendiat biciclete. A avut loc cel puţin o arestare.


Citește și : Nave de patrulare americane, destinate să consolideze Forţele maritime ucrainene în Marea Neagră

Ţările de Jos au reintrodus săptămâna trecută un lockdown parţial pentru a face faţă unui nou focar de cazuri de COVID-19, impunând o serie de restricţii sanitare ce afectează sectorul restaurantelor, care trebuie să închidă la ora 20:00.

Guvernul intenţionează acum să interzică accesul în anumite locuri pentru persoanele nevaccinate, inclusiv în baruri şi restaurante.

Manifestaţia de la Amsterdam, deşi anulată de organizatorii United We Stand după haosul petrecut vineri la Rotterdam, s-a desfăşurat fără probleme, potrivit presei.

Citește și : SUA avertizează grupul de mercenari Wagner împotriva unei ingerinţe în Mali

De asemenea, la Breda, o mie de persoane au mărşăluit paşnic purtând pancarte pe care scria “Nu lockdown-ului”.

“Oamenii vor să trăiască (…) de aceea suntem aici”, a declarat pentru AFP Joost Eras, unul din organizatori. Dar “nu suntem revoluţionari. Aici suntem liniştiţi”, a spus el, distanţându-se de haosul izbucnit cu o zi înainte la Rotterdam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.