Noi detalii despre operațiunea în care a fost implicată Arina Spătaru

Publicat:

Noi detalii despre operațiunea în care a fost implicată Arina Spătaru

Arina Spătaru, președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), a devenit „agent sub acoperire”, după ce liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a îndemnat-o să depună un denunț pe numele deputatului transfug Alexandr Nesterovschi în perioada în care acesta încerca să o racoleze pentru a lucra în echipa lui Ilan Șor.

În timpul anchetei, Spătaru a preluat conducerea partidului condus în ultimii 10 ani de Mihai Godea, cel acuzat, la rândul său, în 2011 că a părăsit PLDM după ce a fost cumpărat de Vladimir Plahotniuc, transmite Zdg.md.


Citeşte şi: Un deputat al Dumei de Stat cere lovirea țintelor NATO din Marea Neagră – Stiripesurse.md

Godea a precizat că Arina Spătaru este cea care l-a căutat pentru preluarea partidului și că el face acum parte din Consiliul Politic Național al ALDE, dar susține că nu se implică în treburile partidului și nu știe din ce surse este finanțată formațiunea.

„Nu cunosc despre sursele de finanțare ale partidului ALDE. Eu nu am mare implicare. Colegii au spus că au nevoie de experiența pe care o posed”, afirmă Godea.

În cadrul unei conferințe de presă, Arina Spătaru a oferit detalii despre ancheta comună SIS-CNA-PA, în urma căreia deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți.

Noi detalii despre operațiunea în care a fost implicată Arina Spătaru

„Ilan Șor, în conversații directe, mi-a confirmat suportul de care beneficiază din partea Federației Ruse și rolul său direct în deturnarea vectorului proeuropean al R. Moldova. De asemenea, mi-a confirmat că are control asupra unor procurori, judecători și, inclusiv, asupra unor deputați chiar din partidul de guvernare”, a declarat ea.

Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.

Ulterior, președintele PNM a venit cu o declarație în care spune că nu a existat nicio operațiune specială planificată de SIS și PA cu Arina Spătaru, agent sub acoperire împotriva lui Ilan Șor. Potrivit acestuia, „Arina Spătaru s-a legat cu Ilan Șor pentru a-și finanța proiectul politic”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un drum de o importanţă vitală se închide în România

Un drum de o importanţă vitală se închide în România De astăzi circulaţia pe drumul Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România,...

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei O tânără de 18 ani a ajuns la spital în urma unui grav accident care s-a...

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.