Noi greve în transportul aerian şi feroviar din Grecia

Publicat:

Greve naţionale de o zi au început joi în Grecia, cu angajaţi din transporturi care s-au alăturat valului de furie publică faţă de greşelile şi problemele sistemice care au condus la recenta catastrofă feroviară în care şi-au pierdut viaţa 57 de persoane, relatează DPA, potrivit agerpres.

Pentru prima dată, toate zborurile interne şi internaţionale sunt de asemenea afectate, cu controlorii de trafic şi angajaţii aviaţiei civile sprijinind acţiunea.


Citeşte şi: Tranzitul moldovenesc al ‘lend-lease’-ului american – Black News

Ancheta în curs legată de coliziunea frontală a unui tren de pasageri cu un marfar la 28 februarie a scos la lumină nemulţumiri uriaşe în interiorul reţelei feroviare a ţării.

S-a aflat că şeful de gară care a trimis trenul de pasageri pe o şină greşită era copleşit la postul său. În plus, sistemele tehnice moderne de siguranţă funcţionau doar parţial sau deloc de ani de zile.

Toate guvernele din ultimii 20 de ani au eşuat complet în gestionarea căilor ferate, este opinia unanimă conturată în ţară în ultimele zile.

Pe lângă traficul aerian, transportul public din Grecia şi serviciile de feriboturi sprijină greva, alături de angajaţii din serviciul public şi sănătate.

Citeşte şi: SUA au şters de la distanţă software sensibile de la bordul dronei prăbuşite în Marea Neagră – Black News

Există doar câteva excepţii precum serviciul de urgenţă în spitale şi zborurile umanitare. În transportul public, autobuzele şi trenurile vor circula doar la ora prânzului pentru a duce oamenii la proteste în marile oraşe.

Şi media elene au declanşat miercuri o grevă de 24 de ore, aceasta însemnând că nicio publicaţie tipărită nu va fi disponibilă joi. Media de ştiri online s-au alăturat de asemenea acţiunii. Toate celelalte sindicate din ţară cer ca cei responsabili pentru accidentul de tren să fie traşi la răspundere. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.