Noi măsuri ce reglementează serviciile de transport feroviar, aprobate de Guvern

Publicat:

Noi măsuri ce reglementează serviciile de transport feroviar, dar și drepturile și obligațiile pasagerilor, au fost aprobate de Guvern.

Prevederile se aplică atât călătoriilor naționale, cât și celor internaționale, în conformitate cu standardele de calitate aplicate în toate statele membre ale UE, potrivit Realitatea.md.


Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Proiectul adoptat prevede crearea condițiilor de acces și de disponibilitate la bord a echipamentelor pentru persoanele cu dizabilități și pentru cele cu mobilitate redusă.

Acestea vor avea posibilitatea să aibă însoțitor la bordul trenului, persoana beneficiind de călătorie gratuită.

De asemenea, documentul stabilește mecanisme de asistență și de compensare asigurate de transportatorii feroviari, pentru călătorii care se confruntă cu anulări sau întârzieri.

Printre acestea, mese și băuturi răcoritoare oferite gratuit pasagerilor în cazul unor întârzieri și asigurarea serviciilor de transport alternativ în cazul întreruperii serviciului feroviar.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

„Implementarea proiectului implică cheltuieli din partea administratorului de infrastructură și a întreprinderilor feroviare prestatoare de servicii transport pasageri, inclusiv pentru amenajarea gărilor și a garniturilor de tren corespunzător cerințelor stabilite, precum și digitalizarea modului de comercializare, notificare și comunicare cu pasagerii”, transmite Ministerul Infrastructurii.

Autoritățile consideră că reglementările vor contribui la reformarea și modernizarea domeniului de transport feroviar, prin crearea condițiilor europene de călătorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

Am putea cumpăra pâine mai ieftin? Fermierii susțin că nu vor obține recolta așteptată în acest an

Am putea cumpăra pâine mai ieftin? Fermierii susțin că nu vor obține recolta așteptată în acest an În sudul țării este în toi recoltarea cerealelor...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul

O familie din Căușeni are căpșuni anul împrejur. Care este secretul Ne-am obișnuit să cumpărăm legume și fructe de import, deși le-am putea consuma de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.