Noi reguli privind declararea mărfurilor din trimiterile poștale internaționale cu valoarea de peste 150 de euro

Publicat:

Noi reguli privind declararea mărfurilor din trimiterile poștale internaționale cu valoarea de peste 150 de euro

Începând cu data de 1 august 2024, mărfurile din trimiterile poștale internaționale cu valoarea intrinsecă de la 150,01 – 1000 Euro, vor fi declarate în baza declarației vamale cu set redus de date H6 care este o declarație vamală electronică și poate fi depusă în Sistemul Informațional ,,ASYCUDA World” prin intermediul unui reprezentant (broker vamal sau operator poștal), informează Serviciul Vamal.

Declarația vamală electronică exclude interacțiunea fizică între persoana fizică și funcționarul vamal, iar formalitățile vamale pot fi efectuate prin intermediul operatorului poștal (depunerea declarației vamale, prezentarea documentelor justificative suplimentare, achitarea drepturilor de import etc.), cu achitarea drepturilor de import corespunzătoare de către destinatar prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice MPay, potrivit radiochisinau.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Astfel, la depunerea declarației vamale în Sistemul Informațional ,,ASYCUDA World” de către reprezentantul destinatarului/expeditorului, funcționarul vamal efectuează, după caz, controlul vamal al trimiterii poștale internaționale (documentar și fizic), încasează drepturile de import aferente și acordă liberul de vamă.

Avantajul procedurii constă în faptul că persoanele fizice au posibilitatea declarării trimiterilor poștale internaționale la distanță (fără necesitatea deplasării la sediul operatorului poștal/brokerului vamal), prin intermediul reprezentantului vamal împuternicit corespunzător cerințelor legale.

Serviciul Vamal amintește că, în temeiul art.219 alin.(2), art.221 alin.(1) Cod Vamal, persoanele fizice sunt scutite de la plata drepturilor de import, pentru mărfurile introduse în țară prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, valoarea intrinsecă a cărora nu depășește suma de 150 Euro.

Pentru a beneficia de scutirea de drepturi de import pentru mărfurile din trimiterile poștale cu valoarea intrinsecă de până la 150 Euro, numărul trimiterilor poștale nu poate depăși o trimitere la o perioadă de 7 zile, indiferent de operatorul poștal cu care a fost încheiat contractul de transport. Prezentele dispoziții nu se aplică trimiterilor care nu conțin mărfuri identice cu mărfuri din trimiterile anterioare.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Trimiterile expediate simultan de același expeditor către același destinatar și care fac obiectul aceluiași contract de transport (waybill) sau aceleași acte de însoțire sunt considerate o singură trimitere și vor fi taxate corespunzător dacă valoarea mărfurilor depășește suma de 150 Euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Planeta maimuţelor: Noul regat’ şi ‘Crime în imobil’, sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+

'Planeta maimuţelor: Noul regat' şi 'Crime în imobil', sezonul 4, între noutăţile lunii august la Disney+ "Planeta maimuţelor: Noul regat", "Exploratorii oceanelor", o producţie National...

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.