Nou atac în Nigeria! Zeci de elevi au fost RĂPIȚI dintr-o școală – VIDEO

Publicat:

Un nou atac a avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri la o şcoală din Nigeria, scena unui eveniment similar la sfârşitul anului trecut, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Patruzeci şi două de persoane, între care 27 de elevi, au fost răpite în atacul de la internatul colegiului guvernamental de ştiinţe din Kagara, în zona vest-centrală a ţării, a declarat pentru AFP un reprezentant al guvernului local. Un elev a fost ucis în atac, a menţionat acesta.


Citește și: SEISM puternic în Grecia 

În momentul atacului, în şcoală se aflau 650 de elevi, iar răpitorii au luat cu ei 27 de elevi, trei cadre didactice şi 12 membri ai familiilor acestora, a mai spus el.

Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari a condamnat acţiunea şi a ordonat o operaţiune de salvare.

În Nigeria, unde sunt active şi grupări militante islamiste ca Boko Haram şi o aripă a Statului Islamic, au loc frecvent asemenea răpiri, având ca autori de cele mai multe grupuri armate care cer bani în schimbul eliberării ostaticilor.

Citește și: Numărul de infectări cu coronavirus înregistrează o scădere semnficativă

Acum două luni, aproape 350 de elevi au fost răpiţi de la un liceu din statul nord-vestic Katsina, ulterior salvaţi de forţele de securitate.

În 2014, Boko Haram a răpit peste 270 de eleve din oraşul Chibok, peste 100 dintre acestea fiind probabil încă în captivitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.