Nouă femei dintr-o celulă teroristă, condamnate în Tunisia la pedepse grele cu închisoarea

Publicat:

Nouă femei urmărite din 2016 de justiţia tunisiană pentru formarea unei celule ”teroriste” şi planificarea asasinării unui ministru au fost condamnate la pedepse de până la 25 de ani de închisoare, au anunţat joi media locale, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Două membre ale acestui grup, format doar din femei, au fost condamnate marţi la 25 de ani de închisoare, pentru ”acte teroriste”, de către camera penală din cadrul Tribunalului de primă instanţă de la Tunis.


Citește și : Cine sunt favoriţii la prezidenţialele din Cehia: Un fost prim-ministru, un general şi o economistă

Celelalte şapte acuzate au primit pedepse de la 3 la 14 ani de închisoare.

Tribunalul a reţinut contra persoanelor condamnate acuzaţia de planificare a unui atentat contra unui ministru.

În 2016, pe social media au circulat acuzaţii cu privire la o tentativă de asasinare a ministrului de interne tunisian de la acea vreme, Hedi Majdoub, în timp ce acesta îşi vizita părinţii, informaţie dezminţită însă de biroul de presă al oficialului.

Potrivit postului de radio tunisian Mosaique FM, printre femeile condamnate se află o vecină a părinţilor ministrului acuzată că a furnizat informaţii privind vizita acestuia la familia sa.

Contactat de AFP, Ministerul Justiţiei tunisian nu a fost în măsură să facă precizări despre acest dosar. Parchetul tunisian nu are purtător de cuvânt şi nu comunică cu jurnaliştii de mai multe luni.

După revolta populară din 2011 din Tunisia, care a dus la căderea regimului dictatorului Zine El Abidine Ben Ali, ţara nord-africană a cunoscut o ascensiune a grupărilor jihadiste, care au comis mai multe atacuri soldate cu zeci de morţi în rândul turiştilor şi al forţelor de securitate.

Citește și : Justiţia spaniolă renunţă la principalul capăt de acuzare împotriva lui Puigdemont

Autorităţile de la Tunis afirmă că în ultimii ani au înregistrat progrese semnificative în lupta contra jihadiştilor. Este însă prima dată când un grup format exclusiv din femei este implicat în acte teroriste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.