Nouă poliţişti, răpiţi şi executaţi de atacatori necunoscuţi în sudul Siriei

Publicat:

Nouă poliţişti au fost răpiţi şi executaţi luni de atacatori necunoscuţi în provincia Deraa din sudul Siriei, unde au loc frecvent atentate împotriva forţelor pro-regim, a anunţat ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite AFP, scrie agerpres.

Atacul, care nu a fost revendicat, a vizat sediul municipalităţii din localitatea Al-Mazirib, sector apropiat de graniţa cu Iordania.


Citește și : Lucrătorii migranţi din India s-au luat la bătaie cu forţele de ordine – VIDEO

Corpurile neînsufleţite ale poliţiştilor împuşcaţi au fost abandonate într-o piaţă publică, a precizat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahman.

Atentatele sunt frecvente la Deraa, dar modul de operare şi bilanţul ridicat al victimelor atacului de luni sunt neobişnuite, notează AFP.

“Atacurile împotriva forţelor regimului vizează în general barajele de control sau patrulele şi nu sediile guvernamentale”, a remarcat directorul OSDO.

Citește și : Încă 10 persoane au fost arestate în Indonezia pentru fake-news

Provincia Deraa, unde a izbucnit în 2011 revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad, a fost recucerită în vara lui 2018 din mâinile rebelilor de forţele guvernamentale siriene, susţinute de Rusia. Este singura regiune de unde rebelii nu au plecat în masă după ce au pierdut controlul, în baza unui acord negociat de Moscova. Foştii rebeli s-au alăturat armatei sau au menţinut controlul în anumite zone, iar o facţiune jihadistă prezentă în provincie a jurat credinţă Statului Islamic, care continuă să revendice atentate în Deraa.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 după reprimarea manifestaţiilor prodemocraţie, a provocat până acum 380.000 de morţi şi a determinat milioane de oameni să-şi abandoneze locuinţele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.