Nouă spirală a violenţei în Cisiordania: 13 morţi în două zile

Publicat:

Un atac anti-israelian efectuat de doi trăgători a ucis patru persoane marţi după-amiază în Cisiordania, unde în total treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în două zile de violenţe, scrie AFP, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc în apropierea unei benzinării din apropierea coloniei israeliene Eli, între Ramallah şi Nablus, în nordul acestui teritoriu ocupat de Israel din 1967.


Citeşte şi: Eșecul lui Scholz stimulează extrema dreaptă germană – Black News

Cei doi atacatori au fost ucişi după ce au împuşcat doi locuitori din Eli, precum şi un tânăr în centrul Israelului. Identitatea celui de-al patrulea mort nu este cunoscută deocamdată.

Cu o zi înainte, un membru palestinian al Jihadului Islamic a fost ucis de tiruri ale soldaţilor israelieni lângă Betleem, în sudul Cisiordaniei, după un raid militar israelian în tabăra de refugiaţi Jenin (nord) în cursul căreia şase palestinieni, printre care un luptător al Jihadului Islamic au fost ucişi.

La Huwara, lângă Nablus, aproximativ o sută de colonişti evrei au atacat marţi seară locuitorii şi au incendiat terenuri agricole, potrivit primarului acestui oraş palestinian şi unui locuitor contactat telefonic de AFP, părând să repete scenariul unei expediţii punitive efectuate în februarie după un atac palestinian care a costat viaţa a doi israelieni în zonă.

La faţa locului, un jurnalist al AFP a văzut plantaţii de măslini în flăcări. Câteva zeci de persoane au fost rănite, potrivit Semilunii Roşii Palestiniene.

Alte atacuri ale coloniştilor au fost raportate seara la Al-Lubban al-Sharqiya, lângă Eli, şi la Beit Furik, un alt oraş din nordul Cisiordaniei.

Citeşte şi: Un atac militar contra Suediei nu poate fi exclus – Black News

Potrivit armatei israeliene, unul dintre cei doi autori ai atacului de lângă Eli a fost “neutralizat” de un civil înarmat la locul atacului, unde un fotograf al AFP i-a văzut cadavrul.

Potrivit forţelor de securitate israeliene, cel de-al doilea atacator, care fugise, a fost, de asemenea, “neutralizat” lângă Toubas, unde ministerul palestinian al sănătăţii a raportat moartea unui palestinian ucis de “gloanţele ocupaţiei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.