Noua Zeelandă RENUNŢĂ la politica de îndepărtare a copiilor în situaţii de ‘risc’ din familiile lor

Publicat:

Noua Zeelandă a anunţat miercuri că a oprit definitiv practica scoaterii din propriile familii a copiilor consideraţi a fi în situaţii de risc, controversata politică de asistenţă socială care a stârnit furia comunităţii indigene maori, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Decenii la rând, copii consideraţi a fi expuşi la factori nocivi au fost preluaţi în grija statului, în pofida criticilor din partea comunităţii maori, care a calificat aceste proceduri drept rasiste şi o moştenire a perioadei coloniale. Marea majoritate a copiilor instituţionalizaţi astfel aparţineau acestei comunităţi.


Citeşte şi: MĂCEL într-o închisoare din Ecuador! 24 de deţinuţi au fost ucişi! – Black News

În 2019, mii de membri ai ei au ieşit în stradă pentru a protesta după ce media au relatat că ministerul care se ocupă de copii a încercat să-i ia unei mame nou-născutul din maternitate.

Miercuri, ministrul pentru problemele copiilor, Kelvin Davis, a asigurat că guvernul a acceptat toate recomandările comisiei de consiliere pentru politicile de asistenţă şi protecţie a minorilor, între care ca instituţionalizarea copiilor să fie folosită doar ca ultimă soluţie.

“Acest raport va pune capăt ‘ridicărilor'”, denumirea folosită pe plan local pentru preluarea copiilor de către stat, a afirmat Davis, într-un comunicat care menţionează că pe viitor eforturile se vor concentra pe “prevenţie”.

În perioada 2019-2020, 1334 de copii au fost preluaţi în grija statului, conform paginii de internet a ministerului de resort, 60% dintre ei fiind maori.

Citeşte şi: Biden este CONTRAZIS de generalii săi privind retragerea americană din Afganistan – Black News

Comunitatea i-a numit pe copiii “ridicaţi” drept “generaţia furată” a Noii Zeelande, o referire la procedurile similare de îndepărtare forţată din familiile lor a copiilor indigeni din Australia, în cadrul politicii oficiale de asimilare din anii 1800 până în 1970.

Şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern, cunoscută pe plan global ca susţinătoare a drepturilor femeilor şi justiţiei sociale, a lansat în 2018 o comisie de anchetă privind abuzurile asupra minorilor instituţionalizaţi, vorbind de un “capitol sumbru” din istoria ţării. Ancheta a stabilit că până la un sfert de milion de copii, tineri şi adulţi vulnerabili au fost maltrataţi fizic şi abuzaţi sexual în instituţii de asistenţă religioase şi ale statului, din anii 1960 până la începutul anilor 2000.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.