Noul comandant şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski vrea să perfecţioneze armata pentru a câştiga războiul

Publicat:

Noul comandant şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski vrea să perfecţioneze armata pentru a câştiga războiul

Noul comandant şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a pledat vineri, în primul său mesaj public în această calitate, pentru “perfecţionarea” armatei pentru ca Ucraina să poată câştiga războiul şi a subliniat că drumul spre victorie depinde de inovaţii constante în modul de a duce războiul, menţionând elemente tehnologice precum dronele şi războiul electronic, relatează AFP, citată de Agerpres.

“Numai schimbarea şi perfecţionarea continuă a mijloacelor şi metodelor de război ne vor permite să reuşim”, a transmis el pe Telegram, înainte de a proclama: “Împreună spre victorie!”.


“Noi sarcini se află pe ordinea de zi. Înainte de toate, este vorba de a planifica în mod clar şi detaliat acţiunile tuturor organismelor (…) ţinând cont de nevoile frontului în materie de cele mai recente arme furnizate de partenerii internaţionali’, a adăugat Sîrski.

Citește și Cine este generalul Oleksandr Syrskyi, noul șef al armatei ucrainene

Armata duce lipsă de muniţii, în timp ce ajutorul militar occidental s-a redus considerabil de la eşecul contraofensivei ucrainene din vara anului 2023.

“Distribuirea şi livrarea rapidă şi raţională a tot ceea ce este necesar pentru unităţile de luptă a fost şi rămâne principala sarcină a logisticii militare”, a adăugat el.

Generalul Sîrski a dat asigurări că limitarea pierderilor umane este o prioritate a sa, în contextul în care unii militari spun că nu-i pasă suficient de mult de vieţile oamenilor săi.

“Viaţa şi sănătatea soldaţilor au fost întotdeauna şi rămân principala valoare a armatei ucrainene”, a afirmat el, promiţând o pregătire mai bună pentru soldaţii din unităţile de luptă.

Sîrski a fost numit joi în funcţia de comandant şef în locul generalului Valeri Zalujnîi, extrem de popular, preşedinţia ucraineană argumentând că era nevoie de o schimbare după doi ani de război, în timp ce frontul pare să fie îngheţat, iar armata ucraineană se află sub presiune, lipsită de oameni şi muniţie.

Vineri, preşedintele Volodimir Zelenski i-a acordat titlul de “Erou al Ucrainei” fostului şef al armatei Valeri Zalujnîi, la o zi după ce l-a eliberat din funcţie în cea mai mare remaniere de la vârful armatei de când a început războiul, se arată într-un decret publicat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, conform Reuters.

Zelenski i-a acordat titlul de “Erou al Ucrainei” şi şefului Direcţiei Principale de Informaţii din Ministerul Apărării (GUR), Kirilo Budanov, notează Unian.

Oleksandr Sîrski
Oleksandr Sîrski
Orice

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un chiriaș a ucis gazdele – mama și fiul – cu toporul

Un chiriaș a ucis gazdele - mama și fiul -  cu toporul O crimă săvârșită cu deosebită cruzime a bulversat raionul Drochia la sfârșitul anului...

Picioarele umflate? Cinci alimente și băuturi care ar putea cauza astfel de probleme

Picioarele umflate? Cinci alimente și băuturi care ar putea cauza astfel de probleme Deși cauzele umflării picioarelor și gleznelor sunt diverse, există cu siguranță și...

Reforma justiției și combaterea corupției sunt cele mai importante angajamente pe care R. Moldova și le-a asumat față de cetățeni. Urmează să avem condamnări...

Reforma justiției și combaterea corupției sunt cele mai importante angajamente pe care R. Moldova și le-a asumat față de cetățeni. Urmează să avem condamnări...

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.