X

Noul director al CNA a fost prezentat efectivului

Noul director al CNA a fost prezentat efectivului

Noul director al Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, a fost prezentat efectivului de către președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Șeful Legislativului a menționat că fenomenul corupției este o amenințare directă la adresa securității naționale, iar Centrul Național Anticorupție are misiunea de a acționa ferm și cu dedicație pentru a descuraja tentativele de corupere și amenințările la adresa proceselor democratice din Republica Moldova.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

„În Strategia Națională de Securitate sunt definite clar două amenințări, dintre care una este corupția, care atentează direct la procesele democratice din țara noastră. Sarcina instituțiilor anticorupție este de a trata cu maximă responsabilitate această amenințare, de aceea este necesar să vă concentrați toate eforturile pentru a stârpi aceste tentative. Legislativul va acorda tot suportul pentru a susține instituțiile în lupta contra corupției, iar de la dumneavoastră se așteaptă mai mult curaj”, a declarat Igor Grosu.

Șeful Legislativului a atras atenția asupra importanței curmării tentativelor de compromitere a procesului electoral din această toamnă prin coruperea alegătorilor. „Este crucial să acționăm cu maximă diligență în această direcție, deoarece de aceasta depinde asigurarea parcursului de integrare europeană a țării noastre. Ați demonstrat că aveți capacitate în recentele realizări. Este important să continuăm acest efort”, a precizat Igor Grosu.

Noul director al CNA a fost prezentat efectivului

La rândul său, directorul CNA, Alexandr Pînzari, a dat asigurări că efectivul Centrului este unul profesionist și dispune de capacitățile necesare pentru a face față provocărilor și sarcinilor puse în fața sa. „Ne vom concentra în continuare pe combaterea corupției la toate nivelurile și vom asigura aplicarea legii în domeniul nostru de competență”, a punctat directorul CNA.

Precizăm că Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani, fiind votat de 62 de deputați.

Tags: Alexandr PînzariCentrul Naţional Anticorupţie (CNA)Igor GrosuStrategia Națională de Securitate
Categorii: JustiţieȘtirile zilei