Noul lider al jihadiștilor, ‘un perfect necunoscut’

Publicat:

Noul lider al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), care i-a succedat lui Abu Bakr al-Bagdadi lichidat în timpul unei operaţiuni a SUA, este “un perfect necunoscut”, a declarat miercuri un înalt responsabil american, informează AFP, potrivit agerpres.

Organizaţia a anunţat săptămâna trecută desemnarea lui Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi drept succesor al lui al-Bagdadi, ameninţând SUA că va răzbuna moartea liderului său, ucis la sfârşitul lui octombrie în Siria.


Citește și : Papa Francisc le cere credincioşilor construirea de punţi cu cei de alte religii

Imediat după aceasta, preşedintele SUA, Donald Trump, a dat asigurări pe Twitter că Washingtonul ştie exact cine este acest succesor.

Însă, potrivit acestui înalt responsabil american, care a vorbit miercuri în faţa câtorva jurnalişti sub acoperirea anonimatului, analizarea reţelelor sociale arată că până şi susţinătorii SI nu ştiu mare lucru despre acest nou lider al lor.

“S-ar spune că acest om este un perfect necunoscut. Din puţinul care se cunoaşte despre el, nu suntem impresionaţi. Şi, dacă el se află în Irak sau în Siria, noi credem că el nu va mai fi multă vreme pe lumea aceasta”, a spus responsabilul american.

Acesta nu a dorit să spună mai mult, nici dacă Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi fusese deja, ca şi predecesorul său, deţinut de forţele americane.

Citește și : Inspector AIEA, reţinut scurt timp în Iran

După ce se autoproclamase, în 2014, “calif” al unui teritoriu ce număra până la şapte milioane de locuitori şi includea zone din Irak şi din Siria, Bagdadi devenise cel mai căutat om din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.