X

Noul ministru de Externe a depus jurământul

Noul ministru de Externe a depus jurământul

Mihai Popșoi a depus, în această dimineață jurământul în calitate de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). El va deține și funcția de viceprim-ministru.

Citește și: Bloc electoral comun pentru prezidențiale. Trei partide își consolidează forțele

Șefa statului, prezentă la ceremonia de învestire l-a felicitat pe proaspătul șef al diplomației moldovenești și a menționat că are „toată încrederea”.

„Domnul Popșoi s-a făcut remarcat în ceea ce privește stabilirea și consolidarea relațiilor Republicii Moldova cu alte state și organizații internaționale. Este cunoscut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. A munci și până acum alături de Guvern pe dimensiunea politicii externe. Am toată încrederea că lucrurile se vor întâmpla bine”, a menționat șefa statului, Maia Sandu.

La rândul său, șeful Cabinetului de miniștri, Dorin Recean,  i-a urat „bun venit” noului membru al Guvernului, iar Popșoi s-a declarat „onorat” să preia poziția de șef al diplomației moldovenești.

Precizăm că fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi, a preluat conducerea MAEIE după ce, săptămâna trecută,  Nicu Popescu și-a anunțat demisia din această funcție.

Tags: Dorin ReceanMAEIEMaia SanduMihai Popşoi
Știrile zilei