Bloc electoral comun pentru prezidențiale. Trei partide își consolidează forțele

Publicat:

Bloc electoral comun pentru prezidențiale. Trei partide își consolidează forțele

Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor , Partidul Schimbării au decis crearea unui Bloc electoral comun în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă.

Citește și: Grupele cu program prelungit își reiau activitatea… contra cost


Reprezentanții celor trei formațiuni anunță că vor înainta un candidat comun care „va fi susținut la alegerile prezidențiale”, de asemenea, va fi elaborat un program politic și electoral comun.

După alegerile prezidențiale din toamnă, cele trei formațiuni își propun să facă front comun și în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

În declarația lor comună, reprezentanții celor trei formațiuni „condamnă cu fermitate tentația guvernării de a restrânge drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, politizarea activității instituțiilor democratice, centralizarea excesivă a puterii, încălcarea principiilor prevăzute în Carta Europeană a Autonomiei Locale prin tentative de supunere politică a autorităților publice locale”.

„Înțelegând lipsa de eficiență a actualei guvernări de a oferi cetățenilor un nivel de viață decent, lipsa de rezultate în reforma justiției, absența oricărui progres în lupta cu corupția, confiscarea politică a procesului obiectiv de integrare europeană, tolerarea unor grupuri oligarhice în sânul guvernării, lipsa rezultatelor palpabile în actul guvernării, crearea unor coaliții toxice la nivel de raioane cu exponenții partidelor pro-Kremlin și oligarhice”, se menționează în declarația comună a celor trei formațiuni politice.

De asemenea, reprezentanții partidelor semnatare își propun să lanseze și să organizeze consultări politice cu reprezentanții altor partide de orientare democratică și pro-europene, comunitatea de experți, reprezentanți ai societății civile în vederea unei colaborări și cooperări politice ulterioare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare

Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare Creștinii ortodocși sărbătoresc mâine Duminica Mare, numită și sărbătoarea Sfintei Treimi sau Pogorârea Sfântului Duh. Potrivit rânduielilor bisericești, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.