Noul președinte mexican prinde curaj și vorbește despre ‘zidul lui Trump’

Publicat:

Preşedintele ales mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că nimeni nu-i va ameninţa pe viitor ţara cu construirea unui zid la frontieră, într-un răspuns abia voalat la declaraţii ale preşedintelui american Donald Trump, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Mexicul va deveni o putere şi va schimba raportul de forţe. Nimeni nu ne va mai ameninţa că ne va închide frontierele sau că ne va militariza frontiera, că va construi un zid”, a declarat Lopez Obrador, care preia funcţia la 1 decembrie.


Citește și: Curtea Supremă braziliană ține deschisă frontiera pentru migranții venezueleni

”Asta va fi posibil pentru că ţara va cunoaşte creştere (economică) şi vor exista locuri de muncă”, a adăugat el.

Trump a postat recent pe Twitter că Statele Unite au nevoie de o frontieră sigură, pentru că Mexicul a înregistrat un număr-record de omucideri în 2017.

Trump a fost ales la Casa Albă mai ales în baza promisiunii sale de a expulza migranţi fără acte şi de a construi un zid la frontiera cu Mexicul, cu scopul de a împiedica intrarea unor imigranţi clandestini, catalogându-i pe unii dintre ei drept criminali.

Declaraţiile sale explozive au declanşat cea mai gravă criză diplomatică din ultimele decenii între cei doi vecini.

Pe 14 mai, o delegaţie americană de rang înalt condusă de secretarul de Stat Mike Pompeo s-a dus în Mexic pentru a se întâlni cu Lopez Obrador.

Citește și: Militarii americani rămân fără unele aplicații pentru smartphone

Subiectul zidului nu a fost, însă, abordat, şi nici în mesaje pe care Trump şi viitorul său omolog mexican le-au schimbat.

Mexicul a înregistrat în 2017 un număr-record de 28.711 de omucideri.

Situaţia pare că s-a înrăutăţit, având în vedere că s-au înregistrat deja 15.973 de omucideri în primele şase luni ale acestui an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.