Noul preşedinte mexican se gândeşte la legalizarea drogurilor

Publicat:

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că va analiza posibilitatea de legalizare a anumitor droguri, în cadrul unei strategii mai largi de combatere a sărăciei şi criminalităţii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Lopez Obrador, care îşi va prelua mandatul la 1 decembrie, a subliniat că o propunere recentă a ministrului apărării, care sprijină legalizarea marijuanei în scopuri medicale, este importantă şi că, în ce-l priveşte, nu exclude nici opţiune.


Citeşte şi: Fosta şefă a statului brazilian nu a prins nici măcar un scaun de senator

‘Este important ce a propus. Ar trebui să existe o abordare cuprinzătoare a teribilei probleme a insecurităţii şi violenţei’, a afirmat duminică preşedintele ales.

El a mai declarat că va lua în calcul şi posibilitatea ca fermierii să primească mai mulţi bani pentru producţia de porumb, ca mijloc de a-i descuraja să cultive mac.

Lopez Obrador a discutat, de asemenea, despre o potenţială ‘amnistie’ pentru traficanţii de droguri neviolenţi şi pentru cultivatori.

Membri ai echipei sale au declarat anterior că Mexicul va evalua crearea de pieţe legale pentru marijuana şi pentru opiu.

Citeşte şi: Bashar al-Assad promite că provincia Idlib va reveni sub controlul Damascului: ‘Acordul este temporar’

Mexicul este implicat din 2006 într-o luptă condusă de armată împotriva bandelor de traficanţi de droguri, care s-au scindat în grupări mai mici ce concurează pentru rutele de trafic şi teritoriile de distribuţie.

Numărul omorurilor a atins un nivel record în Mexic în 2017, potrivit datelor institutului de statistică INEGI. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări Republica Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări, având suficienți...

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru...

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni Astăzi, la Căușeni, a avut loc un eveniment dedicat consultărilor pe marginea proiectului...

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra ‘Divosvit’

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra 'Divosvit' Excursii, jocuri interactive și multă socializare. De asta vor avea parte 40...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.