Nu există niciun dosar la PG pe numele bașcanei de la Comrat pentru „separatism”

Publicat:

Nu există niciun dosar la PG pe numele bașcanei de la Comrat pentru „separatism”

Nu există niciun dosar la Procuratură în care să fie examinate declarațiile și acțiunile bașcanei de la Comrat, Evghenia Guțul, din perspectiva promovării separatismului, transmite postul de televiziune TVR Moldova.

Citește și: Rosselhoznadzor dă undă verde producătorilor agricoli din UTA Găgăuzia


În același timp, experții în drept nu văd niciun obstacol legislativ pentru ca cei din Procuratura Generală să ancheteze în ce măsură Evghenia Guţul respectă ordinea constituțională.

„Până la urmă este o chestiune mai mult procesuală care nu poate fi un obstacol în investigarea unor fapte de natură penală, chiar dacă Procuratura solicită o sesizare oficială eu nu văd nici un impediment pentru persoanele interesate fie că este vorba despre deputaţi sau societate civilă sau oricine altcineva să formuleze o plângere la PG astfel înc’ât procuroul să poată declaşa urmărirea penală”, comentează fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Recent, Guțul a fost din nou la Moscova, după ce în luna martie, s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la Soci. În capitala Federației Ruse, Guțul a declarat pentru presa rusă că va cere sprijinul Rusiei dacă autoritățile de la Chișinău vor încerca să „introducă trupe militare” în autonomie.

Asta după ce, într-o declarație anterioară, nu a exclus posibilitatea de proclamare a independenței Autonomiei față de R. Moldova.

Toate aceste acțiuni și declarații sunt calificate de autoritățile de la Chișinău drept un plan bine pus la punct de către forțele ostile și ghidate de Moscova în spatele cărora stă fugarul Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani de pușcărie pentru furtul miliardului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.