X

Nu ne permitem ‘asemenea lux’. MS despre protestul doctorilor

Nu ne permitem ‘asemenea lux’. MS despre protestul doctorilor

Comasarea Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile este o necesitate financiară a declarat pentru TV8 consultantul principal din cadrul Ministerului Sănătății, Corina Gamurari, care a specificat că țara nu-și permite „asemenea lux”.

„Nu se închide niciun spital, se comasează sub un management comun, deoarece au același specific. Nu suntem o țară bogată să ne permitem un asemenea lux”, a ,menționat sursa citată.

Citește și: Slusari îl acuză pe ministrul Spînu de toate relele Moldovei

Precizăm că medicii de la Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalului Dermatologic și Maladii Comunicabile nu acceptă fuziunea celor două instituții sanitare și nu exclud chiar inițierea unei greve generale.

Angajații celor două spitale au trimis sesizări în adresa Federației Sindicale „Sănătatea” în care solicită anularea inițiativei.

Semnatarii cer anularea proiectului de hotărâre, inițierea procedurilor de acces la granturile destinate dezvoltării medicale pentru Spitalul „Toma Ciorbă” și susținerea proiectelor de reconstrucție și modernizare a instituției.

Tags: grevamediciMinisterul SănătăţiiprotestSpitalul de Dermatologie și Maladii ComunicabileToma Ciorbă
Categorii: SocialȘtirile zilei