Numărul de cazuri de coronavirus în Italia a depășit 100

Publicat:

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scrie CNN, potrivit mediafax.

Potrivit CNN, majoritatea cazurilor sunt concentrate în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri), Veneto, Emilia Romagna și Piemonte.


Citește și : Iranul închide unităţile de învăţământ din două oraşe afectate de coronavirus

Oficialii din sănătate sunt așteptați să organizeze duminică o conferință de presă pentru a actualiza datele.

Agenția italiană Ansa scrie că Attilio Fontana, președintele regiunii Lombardia, a afirmat că „din păcate”, numărul celor infectați depășește cu siguranță 100.

Potrivit acestuia, numărul celor care vor trebui să stea în carantină pentru a evita răspândirea coronavirusului „va fi foarte semnificativ”.

Potrivit lui Fontana, se caută soluții pentru bolnavi pe lângă unitățile din Milano și Piacenza, precum „spitale dezactivate sau unități hoteliere disponibile”.

În regiunile italiene afectate comunitatea de cetățeni români e numeroasă, astfel că MAE a anunțat că la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force.

Citește și : Epidemia de coronavirus. Bilanțul a ajuns la peste 2.458 de morţi la nivel global

De asemenea, Ministerul Sănătății din România a anunțat că românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia vor sta în carantină 14 zile.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.