Numărul de civili ucişi sau răniţi în Afganistan a scăzut cu 30%

Publicat:

Numărul de civili ucişi sau răniţi în conflictul din Afganistan a scăzut cu 30% în primele nouă luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019, relevă un raport al ONU citat marţi de dpa, potrivit agerpres.

Raportul Misiunii ONU de asistenţă pentru Afganistan (UNAMA) subliniază că, în pofida acestei scăderi, cifrele – 2117 de oameni ucişi şi 3822 răniţi – rămân “excesive şi şocante”.


Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua lui jucându-se cu o armă de foc

Debutul convorbirilor de pace, în septembrie, nu a determinat o scădere a numărului de victime civile, a mai constatat raportul.

“Convorbirile de pace vor avea nevoie de ceva timp pentru a contribui la instalarea păcii. Dar toate părţile implicate pot da fără întârziere prioritate discuţiilor şi pot face urgent paşii suplimentari, necesari de multă vreme, pentru a opri daunele îngrozitoare provocate civililor”, a spus Deborah Lyons, reprezentant special pentru Afganistan al secretarului general al ONU.

Conform raportului, patru din 10 civili ucişi în perioada menţionată au fost copii.

Citeşte şi: Amy Coney Barrett, aleasa lui Trump, a fost confirmată la Curtea Supremă a SUA

Documentul mai arată că în majoritatea cazurilor (58%) responsabile pentru aceste victime au fost elemente antiguvernamentale, în timp ce forţele proguvernamentale au provocat 28% din victime.

Principala cauză a victimelor au reprezentat-o dispozitivele explozive improvizate, urmate de atacuri sinucigaşe, raiduri aeriene şi ciocniri la sol, a consemnat raportul ONU. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.