Numărul focarelor de holeră, în creştere la nivel global (OMS)

Publicat:

Cazurile de îmbolnăvire cu holeră au crescut anul acesta, mai ales în zonele sărace şi afectate de conflict, cu focare raportate în 26 de ţări şi rate ale mortalităţii în creştere bruscă, a declarat vineri un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Într-un an obişnuit, mai puţin de 20 de ţări raportează focare de holeră, boală care se răspândeşte prin ingerarea de alimente sau apă contaminate şi care poate provoca diaree acută.


Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

“După ani de zile în care numărul cazurilor a scăzut, asistăm la o creştere îngrijorătoare a focarelor de holeră la nivel global”, a declarat Philippe Barboza, şeful agenţiei OMS care se ocupă de cazurile şi focarele de holeră, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Rata medie a mortalităţii înregistrată în acest an aproape s-a triplat comparativ cu media pe cinci ani şi este în prezent de aproximativ 3% în Africa, a adăugat el.

Deşi majoritatea celor afectaţi de această boală pot avea simptome uşoare sau pot fi asimptomatici, holera poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată.

Un focar de holeră izbucnit în Siria a provocat deja moartea a 33 de persoane şi reprezintă un pericol pe fronturile ţării aflate de 11 ani în război civil.

Barboza şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recentele focare din Cornul Africii şi părţi ale Asiei, inclusiv în Pakistanul afectat de inundaţii.

El a afirmat că doar câteva milioane de doze de vaccin anti-holeră mai sunt disponibile de folosit până la sfârşitul anului, menţionând un deficit legat de producţia de vaccinuri.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

Cu toate acestea, OMS mai are o rezervă de urgenţă de vaccinuri anti-holeră.

“Este foarte clar că nu avem suficiente vaccinuri pentru a răspunde focarelor acute şi cu atât mai puţin să putem să implementăm campanii preventive de vaccinare care ar putea reprezenta o modalitate de a reduce riscul pentru multe ţări”, a spus oficialul OMS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume Sportivii Ion Basoc și Oleg Crețul, medaliați cu...

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală Majoritatea dintre cele zece posturi de televiziune monitorizate reflectă neutru campania electorală pentru...

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE Un nou val de mituri privind pericolul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană este vehiculat de persoane publice...

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la „ură”

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la  „ură” Centrul GDM își exprimă îngrijorarea în legătură cu unele mesajele electorale cu care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.