După ce numele familiei sale a fost vehiculat într-un mega-dosar de corupţie, premierul maltez scapă de acuzaţii

Publicat:

Premierul maltez Joseph Muscat a declarat că pentru el ‘coşmarul’ s-a încheiat după ce o anchetă a autorităţilor malteze a ajuns la concluzia că familia sa nu are nicio legătură cu o companie din Panama, relatează luni politico.eu, potrivit agerpres.

”Ziua adevărului a sosit în cele din urmă. Cineva a falsificat documentele. Aceasta nu a fost decât o înscenare împotriva mea şi a familiei mele. Ei au vrut să rănească economia malteză şi pe mine”, a spus Muscat într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Un influent politician sud-coreean s-a aruncat de la fereastră

Joseph Muscat a devenit ţinta criticilor după ce jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia – ucisă cu ajutorul unei maşini-capcană în octombrie 2017 – a scris că o firmă al cărei nume apare în scandalul ‘Panama Papers’, Egrant, era deţinută de soţia premierului, Michelle Muscat. Aceasta ar fi primit bani de la una dintre fiicele preşedintelui azer, Ilham Aliev, prin intermediul unei companii înfiinţate de Mossack Fonseca, firma de avocatură aflată în centrul scandalului ‘Panama Papers’.

Acuzaţiile la adresa premierului maltez au fost susţinute şi de către un angajat al Băncii Pilatus, Maria Efimova.

Raportul final al anchetei arată că sunt dificil de acceptat mărturiile date de Caruana Galizia şi Efimova, care au oferit versiuni diferite asupra evenimentelor. ‘O sută de bănuieli nu fac nici măcar cât o singură dovadă”, arată concluziile anchetei.

”Niciuna dintre acuzaţiile făcute la adresa mea, a soţiei mele Michelle, a familiei mele sau a apropiaţilor noştri nu s-a dovedit a fi reală’, a subliniat premierul Joseph Muscat.

Citeşte şi: ATAC armat la Toronto (VIDEO) – Doi morți și 13 răniți

În aceeaşi conferinţă de presă, el l-a criticat pe fostul eurodeputat Simon Busuttil, lider al Partidului Naţionalist maltez (de opoziţie), pentru că a susţinut acuzaţiile făcute la adresa premierului.

O anchetă realizată de către circa o sută de publicaţii din întreaga lume în legătură cu 11,5 milioane de documente a dus la dezvăluirea, în aprilie 2016, a unor conturi în paradisuri fiscale aparţinând unui număr de 140 de responsabili politici sau personalităţi. Documentele, regrupate sub denumirea de ‘Panama Papers’, au provenit de la casa de avocatură Mossack Fonseca, cu sediul în Panama.

Potrivit Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ), ce a reunit pentru această activitate 370 de jurnalişti din peste 70 de ţări, mai mult de 214.000 de entităţi offshore au fost implicate în operaţiuni financiare în peste 200 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.