Nuntă cu tematică nazistă în Mexic (FOTO)! Centrul Simon Wiesenthal critică dur evenimentul

Publicat:

Centrul Simon Wiesenthal a criticat un cuplu mexican care s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii cu tematică nazistă, la care participanţii au purtat uniforme ale celui de-al Treilea Reich, informează DPA miercuri, potrivit agerpres.

Ziarul Milenio a relatat despre căsătoria religioasă a unui bărbat identificat doar ca Fernando, un funcţionar public care s-a declarat un fan al naţional-socialismului.


Citeşte şi: Bombardamentele ruse fac dezastru în Ucraina! Oraşul Lvov a rămas în beznă totală – Black News

Fernando şi soţia sa, Josefina, s-au căsătorit pe 29 aprilie în oraşul mexican Tlaxcala (centru).

Ariel Gelblung, director pentru America Latină la Centrul Wiesenthal, a declarat că “instituţia noastră condamnă cu fermitate denaturarea şi trivializarea memoriei celor şase milioane de fraţi evrei ucişi în Holocaust şi dispreţul celor care neagă sau denaturează istoria, precum şi pe toţi cei care s-au pretat la această josnică lipsă de respect”.

Cuplul ar fi ales data nunţii pentru a coincide cu împlinirea a 77 de ani de la nunta dictatorului nazist Adolf Hitler cu Eva Braun.

Mireasa a purtat o rochie albă, după cum se poate vedea în fotografiile publicate în ziar.

Mirele era îmbrăcat într-o uniformă Waffen-SS. Alţi câţiva participanţi purtau uniforme similare, iar pe un VW Beetle în care cuplul a pozat pentru fotografii se putea vedea o svastică.

Citeşte şi: Cum s-a înșelat Occidentul atât de catastrofal în privinţa Chinei – Black News

Potrivit relatării din Milenio, mirele face parte dintr-un club de simpatizanţi ai lui Hitler. “Ştiu că pentru mulţi oameni Hitler este autorul unui genocid, un simbol al rasismului şi violenţei”, a declarat acesta citat de ziarul menţionat.

Funcţionarul public consideră însă că oamenii sunt slab informaţi cu privire la acest subiect şi adaugă că el crede că germanii l-au iubit pe “Führer” deoarece a scos ţara din sărăcia extremă şi i-a redat teritoriile pierdute în Primul Război Mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.