Nuntă însângerată în Afganistan! Petrecăreţii s-au trezit cu tavanul în cap

Publicat:

Cel puţin 45 de persoane au fost rănite în nord-estul Afganistanului după ce acoperişul unei case s-a prăbuşit în timpul unei ceremonii de nuntă, a anunţat marţi poliţia, transmite dpa, potrivit agerpres.

Potrivit autorităţilor, tragicul incident a avut loc luni, în provincia Kapisa, într-un sat din districtul Nijrab.


Citeşte şi: Berlinul anunţă că diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia au revenit în Germania – Black News

Răniţii au fost transportaţi la un spital local pentru îngrijiri, a adăugat poliţia, precizând că cei mai mulţi sunt în stare stabilă.

Nu este clar deocamdată ce anume a cauzat prăbuşirea, însă astfel de incidente nu sunt neobişnuite în timpul sezonului ploios într-o ţară unde case sunt construite cu o structură de rezistenţă precară.

Autoritatea afgană pentru gestionarea dezastrelor a raportat luna trecută că zeci de oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi în decursul a două săptămâni de ploi. În plus, au murit animale şi sute de locuinţe au fost avariate.

Citeşte şi: Infirmierii din Anglia fac din nou în grevă pentru a obţine salarii mai mari

Decenii de conflict, cuplate cu degradarea mediului şi investiţii insuficiente în gestionarea riscurilor de dezastre, au contribuit la creşterea vulnerabilităţii afganilor, potrivit Naţiunilor Unite.

ONU a mai afirmat că Afganistanul trece prin cea mai mare şi mai severă criză umanitară din lume, avertizând că milioane de oameni riscă foametea în lipsa ajutorului umanitar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.