O alergare de 30 de minute sau 10.000 de pași? Care este, de fapt, cea mai bună cale pentru slăbire

Publicat:

O alergare de 30 de minute sau 10.000 de pași? Care este, de fapt, cea mai bună cale pentru slăbire

Studiul este unul dintre mai multe rapoarte recente care demontează regula celor 10.000 de pași.

Realizarea a cel puțin 10.000 de pași zilnic a fost mult timp considerată standardul de aur pentru exerciții fizice.


Cu toate acestea, un studiu sugerează că concentrarea pe timpul pe care îl petreceți făcând exerciții fizice în loc de numărul de pași ar putea fi la fel de eficientă pentru pierderea în greutate, longevitate și un risc redus de boli de inimă, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au analizat datele pe patru ani de la aproape 15.000 de femei cu vârsta de peste 62 de ani.

Fiecare participant a purtat un fitness tracker pentru a măsura nivelul de activitate și a primit chestionare de sănătate pe care trebuia să le completeze în fiecare an.

Echipa a constatat că cei care au făcut între 8.000 și 8.500 de pași pe zi și-au redus riscul de boli de inimă cu 40%, în comparație cu cei care au făcut în jur de 3.000 de pași zilnic.

Mai mult, au descoperit că aceeași reducere a riscului a fost valabilă și pentru cei care au făcut exerciții fizice timp de 75 de minute pe zi – ceea ce sugerează că măsurarea pașilor ar putea fi inutilă.

Studiul este unul dintre mai multe rapoarte recente care demontează regula celor 10.000 de pași, deoarece unii experți susțin că nu există un număr „magic” pentru exerciții fizice.

Dr. Rikuta Hamaya, autorul principal al studiului și cercetător la Divizia de medicină preventivă de la Brigham and Women’s Hospital, a declarat: „Pentru unii, în special pentru persoanele mai tinere, exercițiile fizice pot implica activități precum tenisul, fotbalul, mersul pe jos sau joggingul, toate acestea putând fi ușor urmărite cu ajutorul pașilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: ‘Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!’

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: 'Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!' Céline Dion,...

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost ‘prea îndrăzneţ’ în trecut

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost 'prea îndrăzneţ' în trecut Kevin Spacey s-a descris, într-un interviu cu Piers Morgan, ca...

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: ‘Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine’

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: 'Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine' Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3,...

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia Așa cum era de așteptat, alegerile europene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.