O ambarcaţiune de curăţare a mărilor de deşeurile de plastic, mobilizată în Bali

Publicat:

SeaCleaners, un ONG fondat de navigatorul Yvan Bourgnon, a demarat săptămâna aceasta în Bali o campanie împotriva poluării cu plastic a mărilor, cu ajutorul Mobula 8, o nouă navă de colectare a deşeurilor de plastic din mare, informează AFP, potrivit agerpres.

Navigatorul franco-elveţian susţine că a descoperit amploarea poluării cu plastic a mărilor în timp ce trecea prin largul insulei turistice indoneziene în timpul unui tur al lumii în 2014.


Citeşte şi: Poliţia din Londra este acuzată de rasism, sexism şi homofobie – Black News

“Când m-am întors în Europa, am decis să înfiinţez ONG-ul SeaCleaners”, a explicat el într-un interviu acordat marţi AFP. “Scopul a fost de a pune la dispoziţie acest tip de ambarcaţiune pentru colectarea plasticului aflat în mare”, a precizat navigatorul.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


“Mobula 8 este o ambarcaţiune special concepută care poate colecta până la 1.000 de tone de plastic pe an”, a adăugat acesta.

Acesta este primul model de Mobula, o ambarcaţiune construită de Efinor la Paimpol (o comună în departamentul francez Côtes-d’Armor), care va fi utilizat pe plan internaţional.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


Ambarcaţiunea, cu dimensiunile de 9 pe 4 metri, este echipată cu un instrument de aspirare pentru a atrage deşeurile de plastic, microplasticele dar şi anumiţi poluanţi lichizi.

În Bali, ambarcaţiunea va opera în principal în estuare, râuri, porturi şi în zonele de mangrove, pentru a colecta deşeurile din plastic înainte ca acestea să ajungă în largul mării.

Citeşte şi: Parlamentul israelian revocă legea ordona evacuarea a patru colonii din Cisiordania – Black News

Peste 80% din poluarea cu plastic a mărilor provine de pe uscat, prin intermediul râurilor, iar fenomenul este deosebit de îngrijorător în Asia de Sud-Est, din cauza lipsei unei colectări şi a unei tratări adecvate a deşeurilor.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


Asociaţia balineză de colectare a deşeurilor Sungai Watch estimează că aproximativ 33 000 de tone de plastic trec prin râurile din Bali în fiecare an, adică 90 de tone pe zi.

Organizaţia SeaCleaners intenţionează să desfăşoare mai multe astfel de ambarcaţiuni în Indonezia şi în alte ţări asiatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.