O ambarcaţiune de curăţare a mărilor de deşeurile de plastic, mobilizată în Bali

Publicat:

SeaCleaners, un ONG fondat de navigatorul Yvan Bourgnon, a demarat săptămâna aceasta în Bali o campanie împotriva poluării cu plastic a mărilor, cu ajutorul Mobula 8, o nouă navă de colectare a deşeurilor de plastic din mare, informează AFP, potrivit agerpres.

Navigatorul franco-elveţian susţine că a descoperit amploarea poluării cu plastic a mărilor în timp ce trecea prin largul insulei turistice indoneziene în timpul unui tur al lumii în 2014.


Citeşte şi: Poliţia din Londra este acuzată de rasism, sexism şi homofobie – Black News

“Când m-am întors în Europa, am decis să înfiinţez ONG-ul SeaCleaners”, a explicat el într-un interviu acordat marţi AFP. “Scopul a fost de a pune la dispoziţie acest tip de ambarcaţiune pentru colectarea plasticului aflat în mare”, a precizat navigatorul.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


“Mobula 8 este o ambarcaţiune special concepută care poate colecta până la 1.000 de tone de plastic pe an”, a adăugat acesta.

Acesta este primul model de Mobula, o ambarcaţiune construită de Efinor la Paimpol (o comună în departamentul francez Côtes-d’Armor), care va fi utilizat pe plan internaţional.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


Ambarcaţiunea, cu dimensiunile de 9 pe 4 metri, este echipată cu un instrument de aspirare pentru a atrage deşeurile de plastic, microplasticele dar şi anumiţi poluanţi lichizi.

În Bali, ambarcaţiunea va opera în principal în estuare, râuri, porturi şi în zonele de mangrove, pentru a colecta deşeurile din plastic înainte ca acestea să ajungă în largul mării.

Citeşte şi: Parlamentul israelian revocă legea ordona evacuarea a patru colonii din Cisiordania – Black News

Peste 80% din poluarea cu plastic a mărilor provine de pe uscat, prin intermediul râurilor, iar fenomenul este deosebit de îngrijorător în Asia de Sud-Est, din cauza lipsei unei colectări şi a unei tratări adecvate a deşeurilor.

Foto: (c) MADE NAGI / EPA


Asociaţia balineză de colectare a deşeurilor Sungai Watch estimează că aproximativ 33 000 de tone de plastic trec prin râurile din Bali în fiecare an, adică 90 de tone pe zi.

Organizaţia SeaCleaners intenţionează să desfăşoare mai multe astfel de ambarcaţiuni în Indonezia şi în alte ţări asiatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.