O americancă dădea lecţii pe Facebook pentru fabricarea bombelor

Publicat:

O femeie din Wisconsin a folosit conturi de Facebook pentru a preda lecţii despre fabricarea bombelor artizanale în numele grupării jihadiste Statul Islamic, a anunţat marţi Biroul procurorului din districtul de est al statului american menţionat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Waheba Issa Dais (46 de ani), din localitatea Cudahy (Wisconsin), a pledat vinovată la acuzaţia de ”tentativă de a furniza sprijin material Statului Islamic din Irak şi al-Sham (ISIS), desemnată drept organizaţie teroristă străină”, a precizat Biroul procurorului din estul statului Wisconsin.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Sprijinul oferit de Waheba Issa Dais în 2018 a luat forma furnizării de consiliere pe internet cu privire la bombe şi arme biologice pentru a ajuta Statul Islamic.

”Vă amintiţi exploziile de la maratonul din Boston? Ai nevoie doar de o oală sub presiune, şrapnel şi explozibil. Urmăreşte acest canal şi află mai multe”, a scris femeia pe Facebook.

Ea a oferit instrucţiuni despre fabricarea ricinei, o otravă realizată pe baza seminţelor de ricin.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Procurorul Matthew Krueger a menţionat că ”de la locuinţa sa din Cudahy, Dais a promovat agenda violentă şi plină de ură a ISIS şi a oferit instrucţiuni detaliate privind modul de a răni oameni nevinovaţi”.

Waheba Issa Dais riscă o condamnare de 20 de ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Sentinţa în acest dosar va fi pronunţată în luna septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.