O angajată a HDP a fost ucisă în sediul partidului din Izmir

Publicat:

O femeie, angajată a principalului partid pro-kurd din Turcia, HDP (Partidului Democrat al Poporului), a fost ucisă joi într-un atac armat împotriva sediului din Izmir, în vestul ţării, transmit dpa şi AFP, citând un comunicat al HDP, potrivit agerpres.

‘Un atacator înarmat cu o puşcă a atacat biroul nostru din Izmir’, a anunţat HDP, într-un comunicat postat pe Twitter. ‘Colega noastră Deniz Poyraz a fost ucisă în acest atac’.


Citeşte şi: Summit Rusia-SUA: Un dialog pragmatic, intens şi cu câteva rezultate concrete – Black News

Biroul guvernatorului din Izmir a afirmat că autorul atacului, ‘un angajat demisionar din sectorul de sănătate’, a fost arestat.

HDP a acuzat guvernul şi partidul la putere, AKP al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, că sunt ‘instigatorii acestui atac brutal’ din cauza retoricii lor violente împotriva formaţiunii pro-kurde, pe care încearcă să o facă interzisă de justiţie.

HDP a chemat la manifestaţii la Izmir şi Istanbul de denunţare a atacului.

Curtea Constituţională a Turciei a amânat la sfârşitul lui martie examinarea unei cereri de interzicere a HDP, acuzat de activităţi ‘teroriste’. Curtea a invocat ‘vicii de procedură’ şi a retrimis dosarul către parchet pentru informaţii suplimentare. Un nou act de acuzare a fost înaintat în iunie Curţii, ce trebuie să-l examineze în zilele următoare.

Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

HDP, a treia forţă politică din ţară, a calificat drept ‘puci politic’ cererea de interzicere a sa.

Guvernul acuză HDP – un partid politic legal – de legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), desemnat ca organizaţie teroristă. HDP, care respinge ferm acuzaţiile de ‘activităţi teroriste’, se declară victima persecuţiilor din cauza opoziţiei sale la preşedintele Erdogan. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.