O comisie parlamentară din SUA recomandă o strategie mai eficientă de combatere a hackerilor

Publicat:

SUA au nevoie de un coordonator pentru securitate cibernetică la cel mai înalt nivel şi de o strategie mai bună de ”descurajare” contra piraţilor informatici şi altor ameninţări cibernetice, a subliniat o comisie mandatată de Congresul american, într-un raport publicat miercuri, relatează AFP, scrie agerpres.

Această comisie, alcătuită din congresmeni republicani şi democraţi şi din experţi din sectorul privat, a formulat în total peste 80 de recomandări, mergând de la reforme la nivelul puterilor executive şi legislative la o cooperare mai bună cu aliaţii pentru securizarea spaţiului digital.


Citește și : OMS: Epidemia de Covid-19 este o ‘pandemie’

”Realitatea este că noi suntem în mod grav în pericol în spaţiul cibernetic”, au subliniat într-un comunicat Angus King şi Mike Gallagher, co-preşedinţi ai Comisiei Solarium privind spaţiul cibernetic, numele unui proiect de politică externă din mandatul preşedintelui Dwight D. Eisenhower (1953-1961).

Grupul de experţi a recomandat în special crearea unui post de ”director naţional cibernetic” la Casa Albă care ar trebui să coordoneze activitatea guvernului şi a sectorului privat în domeniul securităţii cibernetice.

O altă recomandare din raport este elaborarea unei strategii de descurajare mai viguroase pentru a le arăta piraţilor informatici că pot suporta sancţiuni dure pentru faptele ilegale comise.

Citește și : Afganistanul începe eliberarea deţinuţilor talibani

”Astăzi, majoritatea actorilor cibernetici nu se simt descurajaţi să vizeze datele noastre personale şi infrastructurile noastre publice. Prin incapacitatea sau reticenţa noastră de a identifica şi pedepsi adversarii noştri cibernetici, noi semnalăm că amestecul în alegerile americane sau furtul a miliarde de dolari din proprietatea intelectuală este acceptabil”, menţionează raportul citat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.