O delegaţie a Parlamentului European vizitează Republica Moldova

Publicat:

O delegaţie a Parlamentului European, formată din membri ai Comisiei pentru afaceri externe şi ai Subcomisiei pentru securitate şi apărare, vizitează Republica Moldova între 31 martie – 2 aprilie, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, indică un comunicat al PE, preluat de agerpres.

Delegaţia, formată din şapte eurodeputaţi, este condusă de Urmas Paet, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET), şi de Nathalie Loiseau, preşedinta Subcomisiei pentru securitate şi apărare (SEDE), şi îi mai include pe Siegfried Mureşan, Evin Incir, Dragoş Tudorache, Susanna Ceccardi şi Anna Fotyga.


Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

În timpul vizitei, eurodeputaţii vor observa situaţia de pe teren din Republica Moldova, ţară vecină Ucrainei invadată în prezent de către Rusia. Aceştia vor fi alături de autorităţile moldovene în semn de solidaritate europeană unanimă cu cetăţenii moldoveni şi vor anunţa, în numele Parlamentului European, iniţiative concrete de sprijinire a democraţiei.

Peste 300.000 de ucraineni s-au refugiat în Republica Moldova, punând o presiune puternică asupra autorităţilor şi resurselor ţării. Republica Moldova a depus recent o cerere oficială de aderare la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

Delegaţia Parlamentului European se va întâlni, printre alţii, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, cu preşedintele parlamentului moldovean, Igor Grosu, cu parlamentari, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

În 24 martie, Parlamentul European a convenit să furnizeze Moldovei 150 de milioane euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru a acoperi o parte din nevoile sale de finanţare externă. În cursul minisesiunii plenare de săptămâna trecută, eurodeputaţii au aprobat, de asemenea, sprijinul operaţional acordat de Frontex acestei ţări, inclusiv la frontierele sale cu Ucraina. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.