X

O delegaţie BNM negociază cu FMI şi Banca Mondială la Washington

O delegaţie BNM negociază cu FMI şi Banca Mondială la Washington

Progresele în implementarea programului actual cu FMI, agenda de reforme, politica monetară stabilă și măsurile eficiente antiinflaționiste, toate subliniind independența și guvernanța solidă ale Băncii Naționale și sustenabilitatea financiară a sectorului, au fost discutate de delegația BNM la reuniunile Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale (BM) la Washington. 

Potrivit unui comunicat al BNM, în cadrul întrevederilor au fost abordate și teme vitale precum ajustarea cadrului macroeconomic, perspectivele economice pe termen mediu, riscuri potențiale din dinamica economică și geopolitică globală, și consolidarea poziției R. Moldova în cadrul FMI.

Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Guvernatoarul BNM, Anca Dragu, a reiterat că dezvoltarea sectorul financiar al R. Moldova este un obiectiv esențial pentru o creștere economică durabilă și a evidențiat angajamentul privind îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, promovând o agendă de reforme orientate spre stabilitate, democrație și prosperitate.

O delegaţie BNM negociază cu FMI şi Banca Mondială la Washington

De asemenea, delegația R. Moldova a lansat invitații la ședința Constituenței FMI și BM, care se va desfășura, în perioada 10-12 iulie 2024, la Chișinău.

Reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale reprezintă o platformă excelentă pentru schimburi de experiență și viziuni privind dezvoltarea economică și stabilitatea financiară, reunind oficiali din diverse țări și parteneri de dezvoltare.

Tags: Anca DraguBanca MondialaBanca Națională a Moldovei (BNM)FMI (Fondul Monetar Internaţional)washington
Economie