O delegaţie saudită a sosit la Teheran pentru a discuta redeschiderea reprezentanţelor diplomatice

Publicat:

O delegaţie diplomatică saudită a sosit sâmbătă la Teheran pentru a discuta redeschiderea reprezentanţelor diplomatice ale regatului în Iran, a anunţat Ministerul de Externe de la Riad, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

Vizita are loc ‘în aplicarea acordului tripartit’ din 10 martie între cele două puteri regionale şi China de restabilire a relaţiilor între Iran şi Arabia Saudită după şapte ani de la ruperea lor, a precizat ministerul, citat de agenţia oficială saudită SPA.


Citește și : NATO avertizează China că ‘ar fi o greşeală să ajute Rusia’

Ministrul de externe iranian, Hossein Amir-Abdollahian, şi omologul său saudit, Faysal bin Farhan Al Saud, s-au întâlnit joi la Beijing pentru a pune în aplicare normalizarea relaţiilor între ţările lor după ani de puternice tensiuni.

Ei ‘au negociat şi au făcut schimb de opinii, punând accentul pe reluarea oficială a relaţiilor bilaterale şi măsurile de luat în vederea redeschiderii ambasadelor şi consulatelor celor două ţări’, a indicat Ministerul de Externe saudit.

Sâmbătă, o ‘delegaţie tehnică’ saudită a avut o întrevedere cu şeful protocolului iranian la sediul Ministerului de Externe de la Teheran, a precizat SPA.

Responsabilul iranian a afirmat ‘disponibilitatea şi voinţa ţării sale de a furniza toate facilităţile şi sprijinul pentru a ajuta delegaţia saudită în misiunea sa’.

Citește și : Zeci de cazuri noi de intoxicaţii în rândul elevelor în mai multe şcoli din Iran

Cele două state au rupt relaţiile în 2016 după ce misiuni diplomatice saudite au fost atacate de manifestanţi în Iran după executarea unui cleric şiit de către Riad.

Apropierea ar urma să fie sărbătorită oficial cu ocazia vizitei preşedintelui iranian Ebrahim Raisi la Riad, la invitaţia regelui Salman, o deplasare prevăzută după încheierea Ramadanului la finele lui aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.