O englezoaică a murit în Cipru după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Publicat:

O anchetă a fost deschisă în Cipru după moartea unei femei, cetăţean britanic, în vârstă de 39 de ani, care a suferit un “episod trombotic sever” după ce a primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca, a raportat luni agenţia cipriotă CNA, relatează AFP, potrivit agerpres.

Victima, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, fusese internată într-o unitate de terapie intensivă la spitalul general din Nicosia, după ce a suferit simptome legate de formarea unui cheag de sânge, la câteva zile după prima doză cu vaccinul Vaxzevria, produs de laboratorul suedezo-britanic AstraZeneca, pe 6 mai, la Paphos (vest).


Citește și: Tragedie în Italia: O cabină de teleferic S-A PRĂBUŞIT (VIDEO)! 14 oameni au murit!

Autorităţile cipriote au deschis o anchetă pentru a stabili dacă “incidentul trombotic grav” în urma căruia femeia a murit a avut legătură cu vaccinarea. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va efectua, de asemenea, propria investigaţie, a declarat Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate.

În total, autorităţile cipriote investighează în prezent patru cazuri de cheaguri de sânge, trei la pacienţi cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul căruia i s-a administrat Pfizer.

Citește și: Pasagerii avionului deturnat în Belarus povestesc ARESTAREA lui Roman Protasevici

AstraZeneca se află în centrul campaniei de vaccinare în Cipru, o ţară membră a Uniunii Europene care nu a impus până acum nicio restricţie asupra utilizării sale. Cu toate acestea, multe persoane încearcă să primească un alt vaccin atunci când îşi fac programări online.

Aproape 49% din populaţia Ciprului a primit deja o primă doză de vaccin şi 21% este complet vaccinată, în timp ce insula mediteraneană cu mai puţin de un milion de locuitori a înregistrat oficial 71.911 infectări şi 354 de decese legate de COVID-19 din martie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.