O fată de 17 ani care vapa echivalentul a 400 de țigări săptămânal s-a ales cu o gaură în plămân

Publicat:

O fată de 17 ani care vapa echivalentul a 400 de țigări săptămânal s-a ales cu o gaură în plămân

Un tată „îngrozit” îi avertizează pe părinți cu privire la pericolele pe care le prezintă vapatul, după ce fiica sa de 17 ani și-a pierdut o parte din plămân și a fost la un pas să facă atac de cord.

Povestea tulburătoare a adolescentei a fost publicată de dailymail. Mark Blight și-a transporta de urgență fiica, Kyla Blight, la spital în primele ore ale zilei de 11 mai, după ce i-a leșinat în timp ce dormea la un prieten, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„După ce inima aproape că a încetat să mai bată, tânăra de 17 ani a fost operată timp de cinci ore și jumătate pentru a i se îndepărta o parte dintr-un plămân. Medicii au descoperit o sângerare pulmonară. Ei cred că fumatul excesiv de țigări a cauzat spargerea acesteia, ceea ce a dus la colapsul plămânilor”, scrie publicația citată.

Kyla a început să fumeze la vârsta de 15 ani. Credea că acest obicei este „inofensiv” și că ar fi putut să tragă 4.000 de fumuri de țigară pe săptămână, ceea ce reprezintă echivalentul în nicotină a unui număr de 400 de țigări.

După operație, Kyla a trebuit să mai stea încă două săptămâni în spital înainte de a se putea întoarce acasă.

Tatăl fetei a povestit pe Facebook experiența dramatică prin care a trecut acesta.

„A fost terifiant pentru mine. Am plâns ca un copil. A fost oribil să privesc. Am fost cu ea tot timpul. Chiar i-a amenințat viața, pentru că a fost foarte aproape de a face un stop cardiac. Au spus că era la față albastră. Au crezut că a murit”, a spus Mark Blight.

Bărbatul a spus că primul semn că ceva nu era în regulă cu sănătatea fiicei sale a fost în noiembrie 2023, atunci când Kyla a fost dusă de urgență la spital după ce a crezut că a făcut un atac de cord. Eleva a fost dusă din nou la spital în februarie, dar cu această ocazie i s-a spus că s-a vindecat. În luna mai, a ajuns din nou la spital, în stare gravă.

„Oamenii subestimează cât de periculoase pot fi. Eu le-am folosit pentru că doream să mă las de fumat în urmă cu 13 ani. Nu m-a deranjat deloc. Deși crezi că nu te deranjează, s-ar putea să te deranjeze mai târziu, după ceea ce i s-a întâmplat lui Kyla. M-a speriat. (…) Pentru copii ar trebui să existe cu siguranță o interdicție, în special pentru cele de unică folosință. Aceste substanțe chimice pe care le conțin nu au fost testate corespunzător. Trebuie să-i facem pe copii să conștientizeze acest lucru”, mărturisește tatăl fetei.

Deși sunt considerate pe scară largă ca fiind mai sigure decât fumatul, efectele pe termen lung ale țigărilor electronice rămân încă un mister.

Medicii și-au exprimat teama că în următoarele decenii ar putea apărea un val de boli pulmonare, probleme dentare și chiar cancer la persoanele care au început să fumeze de mici.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Anul trecut, pediatri de renume au avertizat, de asemenea, că sunt spitalizați copii care suferă de boli provocate de vaping.

De asemenea, în 2023, medici pediatri de renume au avertizat că sunt spitalizați copii cu dificultăți respiratorii cauzate de fumat, pe fondul unei epidemii „îngrijorătoare” de fumat în rândul tinerilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul Rusia plănuiește un superportavion masiv de 100.000 de tone, „Storm II“, pentru a înfrunta Occidentul... dar...

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.