O femeie general va coordona campania de vaccinare din Canada

Publicat:

Generalul Krista Brodie va coordona campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Canada, înlocuindu-l în acest post pe generalul Dany Fortin, care a fost concediat în urma unei anchete militare care îl vizează, a anunţat luni Agenţia canadiană de sănătate publică, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Krista Brodie, care este general de brigadă, a participat deja la operaţiuni militare în Croaţia, Bosnia şi Afganistan. Specialistă în logistică, ea a participat şi la coordonarea vaccinării împotriva maladiei COVID-19 în cadrul echipei conduse de predecesorul ei, în virtutea unui parteneriat încheiat între armata canadiană şi agenţia canadiană de sănătate publică în noiembrie 2020.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Numirea ei în această funcţie a avut loc la trei zile după publicarea anunţului despre îndepărtarea generalului Dany Fortin din postul de coordonator al campaniei de vaccinare, “în aşteptarea rezultatelor unei anchete militare”, potrivit Ministerului Apărării din Canada.

Potrivit mai multor companii mass-media, această anchetă ar viza acuzaţii de comportament sexual nepotrivit, ce ar data de mai mulţi ani şi pe care generalul Fortin le-a negat cu fermitate.

Plecarea generalului Fortin, un militar respectat, care a coordonat misiunea NATO din Irak, reprezintă o nouă lovitură grea pentru armata canadiană. Imaginea sa este afectată de mai multe luni de o serie de anchete despre militari cu grade înalte, dar bănuiţi de comportamente sexuale inadecvate, printre care se află şi fostul şef de stat major al apărării, generalul în retragere Jonathan Vance.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

Jonathan Vance s-a pensionat la începutul anului, înainte ca aceste acuzaţii – pe care el le neagă – să fie făcute publice. Succesorul lui, amiralul Art McDonald, a renunţat şi el la acea funcţie la doar câteva săptămâni după numire, în urma deschiderii unei anchete privind acuzaţii similare.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan, a desemnat-o pe Louise Arbour, fost procuror la Curtea Penală Internaţională, pentru a conduce o anchetă independentă în privinţa cazurilor de hărţuire sexuală din cadrul armatei canadiene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

Un drum de o importanţă vitală se închide în România

Un drum de o importanţă vitală se închide în România De astăzi circulaţia pe drumul Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România,...

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei O tânără de 18 ani a ajuns la spital în urma unui grav accident care s-a...

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.