O fostă agentă CIA candidează pentru un loc în Camera Reprezentanţilor

Publicat:

Fosta agentă CIA Valerie Plame, care a ţinut prima pagină în toată lumea în 2003 după ce identitatea sa a fost dezvăluită de guvernul american, a anunţat marţi că va candida la alegerile din noiembrie 2020 pentru Camera Reprezentanţilor, transmite EFE, potrivit agerpres.

Plame a făcut acest anunţ prin intermediul unui spot video în care îşi trece în revistă cariera de fost agent sub acoperire al CIA în timp ce conduce într-un deşert din statul New Mexico, unde locuieşte de peste zece ani.


Citeşte şi: Trei membri ai echipajului de pe cargoul eşuat în Atlantic au fost salvaţi (VIDEO)

Concret, fosta agentă se va prezenta la alegerile legislative din partea Partidului Democrat pentru a reprezenta în Congresul SUA al treilea district din New Mexico.

Identitatea lui Plame a fost cunoscută în iulie 2003, la puţin timp după ce soţul său, fostul ambasador Joseph Wilson, a publicat un articol în care acuza Casa Albă de folosire a unor false argumente pentru a justifica invazia din Irak, realizată chiar în acel an.

Scurgerea numelui lui Plame a declanşat o anchetă judiciară de peste doi ani în urma căreia fostul consilier al Casei Albe Lewis ‘Scooter’ Libby a fost condamnat în 2007 la doi ani şi jumătate de închisoare pentru minciună şi obstrucţionarea justiţiei în cursul respectivei investigaţii.

Juriul care a analizat cazul a stabilit atunci că fostul şef de cabinet al ex-vicepreşedintelui american Dick Cheney i-a minţit pe anchetatori cu privire la discuţiile sale cu jurnaliştii despre Plame.

Citeşte şi: Boris Johnson IGNORĂ legea şi nu va cere o nouă amânare a Brexitului

Libby a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, dar preşedintele de atunci al SUA, George W. Bush, a comutat pedeapsa considerând-o “excesivă”, însă a menţinut amenda de 250.000 de dolari şi doi ani de libertate condiţionată, neacordând graţierea prezidenţială.

Cu toate acestea, preşedintele Donald Trump l-a graţiat în aprilie 2018 pe ‘Scooter’ Libby declarând că acesta a fost tratat “injust”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

Guvernul îl obligă pe Vlad Plahotniuc să vândă rămășițele holdingului media GMG

Guvernul îl obligă pe Vlad Plahotniuc să vândă rămășițele holdingului media GMG Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, condus de premierul Dorin Recean,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.