O grupare jihadistă îndeamnă, într-o înregistrare video, la noi atentate în Tunisia

Publicat:

Gruparea Statul Islamic (SI), autoarea unor multiple atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca filmată în Tunisia, relatează AFP, potrivit news.ro .

În înregistrare, difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul SI pe mesageria Telegram, apar bărbaţi care poartă cagule. Înregistrarea nu a putut fi autentificată imediat.


Citește și : Ankara ameninţă cu o ripostă dură la atacul armat care a vizat diplomaţi turci în Irak

Semnată ”biroul de presă al SI în Tunisia”, această înregistrare de propagandă este prezentată ca filamtă în această ţară – un lucru rar.

Difuzarea înregistrării intervine la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş vizând poliţia, la Tunis, revendicat de SI, soldat cu doi morţi – un poliţist şi un civil.

https://twitter.com/charlie_kinder/status/1151508948987650048?s=20

În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi, ”comandorul credincioşilor”.

”Soldaţii şi fiii tăi din Kairouan sunt bine”, a declarat unul dintre ei, supranumit ”Abou Omar al-Tounsi (Tunisianul)”, adersându-se lui al-Baghdadi.

Regiunea Kairouan (centru) este un fief al islamului în Tunisia.

Citește și : Franța: Perioada de abstinenţă sexuală impusă homosexualilor înainte să doneze sânge va fi redusă la patru luni

Alt jihadist, supranumit ”Abou Khaled al-Tounsi” îndeamnă la ”semănarea terorii” în Tunisia.

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confrintat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de militari şi poliţişti, dar şi multor civili şi turişti străini.

În pofida faptului că securitatea s-a îmbunătăţit sensibil în ultimii ani, starea de urgenţă, instaurată în noiembrie 2015, a fost prelungită neîntrerupt.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.