O instanţă din India citează BBC pentru calomnie într-un documentar despre premierul Modi

Publicat:

Înalta Curte din Delhi a emis luni o citaţie pentru radioteleviziunea britanică BBC, într-un proces de calomnie legat de un documentar despre premierul indian Narendra Modi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Documentarul “India: întrebarea despre Modi”, difuzat anul acesta, prezintă îndoieli despre rolul prim-ministrului în timpul revoltelor din 2002 din statul indian Gujarat, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 1.000 de oameni, majoritatea musulmani. Bilanţul ar putea fi chiar mai tragic potrivit unor activişti; aceştia susţin că numărul real de victime a fost de peste două ori mai mare decât cel consemnat oficial.


Citeşte şi: Războiul, criza climatică şi pandemia de coronavirus ameninţă decenii de progres al sistemului global de sănătate – Black News

Presa indiană afirmă procesul a fost intentat de o organizaţie non-profit din Gujarat, de unde provine Modi. Partea reclamantă în proces susţine, conform dezvăluirilor din dosar, că filmul aduce atingere reputaţiei Indiei, a sistemului judiciar naţional şi a premierului.

Modi a respins deja acuzaţiile că nu a făcut suficient pentru a pune capăt revoltelor, iar o anchetă ordonată de Curtea Supremă nu a găsit dovezi pentru inculparea lui. Curtea a respins anul trecut o petiţie pentru o nouă anchetă.

Citeeşte şi: PROTEST în Bulgaria pentru îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă rutieră – Black News

Guvernul indian a numit documentarul “material de propagandă” şi a blocat distribuirea oricăror fragmente din el în mediile sociale. Filmul nu a fost difuzat de televiziunile din India. După reacţia guvernului, în urmă cu câteva luni, autorităţile financiare indiene au desfăşurat inspecţii la sediile BBC din New Delhi şi Mumbai.

BBC nu a comentat imediat informaţiile despre proces, însă anterior a susţinut că “nu are niciun fel de agendă” şi că susţine corectitudinea documentării. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

A fugit de război cu motocicleta… dar a fost prins în Moldova

A fugit de război cu motocicleta... dar a fost prins în Moldova Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost prins la...

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat luni că a emis un mandat de arestare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.