O jurnalistă din Mexic a fost ASASINATĂ în plină stradă – VIDEO

Publicat:

O jurnalistă a fost ucisă cu focuri de armă luni în statul Veracruz din estul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Acestea au anunţat iniţial că jurnalista Maria Elena Ferral a fost grav rănită într-o tentativă de asasinat şi spitalizată. “În pofida tuturor eforturilor depuse de echipa medicală pentru a-i salva viaţa, am aflat cu mare regret că în urmă cu câteva minute jurnalista Maria Elena Ferral a decedat”, a notat pe Twitter guvernatorul statului, Cuitlahuac Garcia.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

Anunţul atacului a fost făcut de forţele de securitate locale. “Condamnăm acest atac laş împotriva jurnalistei Maria Elena Ferral, corespondentă a Diario de Xalapa, la Papantla”, a subliniat un responsabil într-un comunicat.

Jurnalista, reporteriţă pentru acest cotidian, tocmai se pregătea să urce în maşina sa în centrul Papantla atunci când doi indivizi pe motocicletă au deschis focul asupra ei şi apoi au fugit, potrivit unei surse din poliţie.

Potrivit Diario de Xalapa, agresorii “au tras de opt ori asupra ei şi trei gloanţe au nimerit-o în torace”.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Maria Elena Ferral a denunţat de nenumărate ori ameninţările cu moartea şi atacuri din partea unor personalităţi politice locale în regiune.

Mexicul este una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru jurnalişti. Peste 100 de jurnalişti au fost asasinaţi în această ţară din anul 2000 şi până în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.