O lideră a mişcării “Vestelor galbene” anunță înfiinţarea Partidului “Les Emergents”

Publicat:

Jacline Mouraud, una dintre figurile din cadrul “vestelor galbene”, a anunţat duminică, la Orléans, înfiinţarea Partidului “Les Emergents” (Emergenţii), cu voinţa afişată de a face altfel de politică, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Dorim să refacim politica cu inimă şi empatie, astăzi, când domneşte banul. Vrem să ţinem cont de toată lumea, acţionând pentru o mai bună repartizare a bogăţiei”, a declarat Jacline Mouraud, care nu se vrea ”nici de drepta, nici de stânga”.


Citește și : Cel puţin nouă răniţi după ce faţada unei clădiri din Haga s-a prăbuşit în urma unei explozii

Această bretonă, în vârstă de 51 de ani, s-a aflat la originea unei înregistrări video devenite virale pe Facebook, prin care a denunţat ”urmărirea automobilistelor” şi care a iniţiat astfel mişcarea ”vestelor galbene”.

Din cauza unor ameninţări a căror ţintă se consideră, Jacline Mouraud a anunţat locul conferinţei de presă cu doar câteva minute înainte de începutul acesteia şi care s-a desfăşurat, până la urmă, într-un hotel, la Orléans, un oraş ales din cauza poziţiei sale, în centrul Franţei.

Împreună cu un trezorier, o secretară şi alţi doi membri, Mouraud a declarat că ”enorm de multe persoane vor să se înscrie” în noul partid.

Citește și : Stoltenberg: Apelul lui Trump de majorare a contribuţiilor statelor membre ale NATO a funcţionat

”Emergenţii” nu vor propune vreo listă electorală în alegerile europene din mai, însă intenţionează să participe la alegerile municipale, în 2020.

”Eu ştiu ce înseamnă să nu ai bani să cumperi mâncare copiilor”, a declarat Mouraud, care se prezintă drept hipnoterapeută şi artistă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.