X

O moldoveancă bătută de soț a câştigat procesul de la CEDO

O moldoveancă bătută de soț a câştigat procesul de la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat în privința unui caz de violență domestică într-o familie de moldoveni.

În caz este vizată o mamă, care a atacat la CEDO decizia autorităților moldovenești, transmite Știri.md.

Potrivit informației, femeia era abuzată atât psihologic, cât și fizic de către soțul său, care ulterior i-a îngrădit accesul acesteia se a se vedea cu propriii copii.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Ca rezultat, femeia, în anul 2016, s-a adresat după protecție către autoritățile statului, însă judecătorul din Ialoveni a emis un ordin de protecție pentru o perioadă de 90 de zile. Soțul reclamantei a fost obligat să părăsească locuința comună, să contribuie la întreținerea copiilor minori, să nu viziteze locul de trai al victimelor și să nu să se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de reclamantă.

O moldoveancă bătută de soț a câştigat procesul de la CEDO

Cu toate acestea, agresorul a continuat să o amenințe și să o terorizeze. În perioada septembrie-noiembrie 2016, reclamanta a depus mai multe cereri către instituțiile statului, cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție, însă acestea au fost respinse de instanțe ca nefondate.

După adresarea la CEDO, Curtea a constatat că autoritățile responsabile au eșuat să instituie măsurilor de protecție și nu au prevenit comiterea unor noi acte de violență, ignorând probele ce demonstrau continuarea acestora.

Totodată, Curtea a dispus achitarea în mărime de 14,250 euro și a costurilor pentru reprezentare, în mărime de 3,840 euro, pentru femeie, din partea statului.

Tags: Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
Categorii: JustiţieSocialȘtirile zilei