O navă a armatei iraniene, AVARIATĂ în Marea Roşie! Mossad dă un răspuns cu mai multe înțelesuri

Publicat:

O navă iraniană utilizată de forţele armate ale Republicii islamice a fost avariată în Marea Roşie în urma “exploziei unor mine magnetice în zona carenei”, a relatat agenţia iraniană de presă Tasnim în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit France Presse, potrivit agerpres.

Agenţia, care citează, fără prea multe precizări, informaţii obţinute de corespondentul său militar, indică faptul că nava avariată, Saviz, patrulează “în Marea Roşie de câţiva ani în sprijinul comandourilor iraniene desfăşurate (în această zonă) pentru a escorta nave comerciale”.


Citește și: Amnesty International: Rusia îl omoară LENT pe Aleksei Navalnîi

Ministerul de Externe iranian a confirmat informaţiile apărute în presă, declarând că nava Saviz a fost ţinta unui atac cu mine magnetice, potrivit Reuters. “Explozia s-a produs marţi dimineaţa în apropierea de coasta Djibouti, provocând daune minore, fără victime. Nava se afla acolo pentru a asigura securitatea împotriva piraţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Saeed Khatibzadeh. “Problema este în curs de investigare”, a spus el.

Acest nou incident survine într-un climat de tensiune între Israel şi Iran pe fundalul acuzaţiilor de atacuri reciproce împotriva navelor de la începutul lunii martie.

Potrivit site-ului specializat MarineTraffic, Saviz este o navă de transport de marfă generală aparţinând IRISL, compania maritimă publică iraniană, construită în 1999.

Citând o sursă oficială americană, New York Times a relatat la rândul său că “israelienii au prevenit SUA că forţele lor au lovit (Saviz marţi) în jurul orei locale 07:30”.

Citește și: Vaccinul Moderna combate COVID-ul și la șase luni după administrare

Din aceeaşi sursă, adaugă cotidianul american, “israelienii au prezentat atacul drept o măsură de represalii pentru atacurile anterioare ale Iranului împotriva navelor israeliene” şi “Saviz a fost avariat sub linia de plutire”.

Autorităţile israeliene nu au reacţionat imediat la informaţiile din ziar.

Exprimându-se miercuri dimineaţă la postul de radio public israelian, Ram Ben Barak, deputat şi fost director adjunct al Mossad (Serviciul de Informaţii Externe israelian) a declarat: “Nu ştiu dacă această informaţie este adevărată sau nu, dar dacă este veridică, atunci se pare că cineva vrea ca iranienii să afle că şi noi ştim cum să avariem nave indiferent unde şi că ar trebui să fie prudenţi”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.