O navă militară italiană din cadrul operaţiunii UE a doborât două drone în Marea Roşie

Publicat:

O navă militară italiană din cadrul operaţiunii UE a doborât două drone în Marea Roşie

O navă militară italiană a doborât marţi două drone în Marea Roşie în cadrul operaţiunii Aspides a Uniunii Europene vizând contracararea atacurilor rebelilor yemenţi houthi, a comunicat Ministerul Apărării de la Roma, transmite AFP.

‘În cadrul operaţiunii Aspides a Uniunii Europene, nava Caio Dulio a doborât, în virtutea principiului de legitimă apărare, două drone’, afirmă comunicatul, reamintind că Aspides are ca obiectiv ‘să apere libertatea de navigaţie şi rutele comerciale’ în Marea Roşie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Este pentru prima dată când armata italiană anunţă că a doborât drone în Marea Roşie de când parlamentul de la Roma a validat oficial, în urmă cu o săptămână, participarea ţării la operaţiunea Aspides, căreia Italia îi asigură comandamentul operaţional.

Houthi lansează din noiembrie atacuri frecvente contra unor nave comerciale şi maritime, în sprijinul palestinienilor din Gaza.

În faţa acestor atacuri, SUA au creat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie, denumită ‘Prosperity Guardian’, iar UE a lansat în februarie misiunea Aspides, cu un mandat de un an ce poate fi prelungit.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.