O nouă expediție spre epava Titanicului, la un an de la implozia submersibilului Titan

Publicat:

O nouă expediție spre epava Titanicului, la un an de la implozia submersibilului Titan

La un an de la dispariția în adâncurile Atlanticului de Nord a submersibilului Titan, a cărui implozie a dus la moartea celor cinci persoane aflate la bord, e programată o nouă expediție spre epava Titanicului. La bordul aparatului care va porni în misiune se va urca un miliardar de 74 de ani.

Marți, 18 iunie 2024, se împlinesc 12 luni de la dezastrul care a încheiat tragica misiune OceanGate, însă amatorii de senzații tari par încă dornici să exploreze epava Titanicului, potrivit Daily Mail Online, scrie stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Compania cu sediul în Georgia, care deține drepturile de salvare a Titanicului, intenționează să viziteze pachebotul scufundat în luna iulie cu ajutorul unor vehicule operate de la distanță.

Dar Larry Connor, un miliardar imobiliar din Ohio, plănuiește personal o expediție spre epava Titanicului, în ciuda multor întrebări rămase fără răspuns cu privire la tragedia în care au murit cinci oameni.

Mulți exploratori oceanici se declară încrezători că explorarea submarină poate continua în siguranță într-o lume post-Titan.

„A fost o dorință a comunității științifice să coboare în ocean. Nu am observat nicio diferență în ceea ce privește dorința de a merge în ocean, de a explora”, a declarat Greg Stone, un explorator oceanic veteran și prieten al lui Stockton Rush, operatorul Titan care a murit în urma imploziei, potrivit Daily Mail.

Ce a făcut miliardarul de 74 de ani care vrea să ajungă la epava Titanicului după implozia submarinului Titan

Pe Larry Connor, în vârstă de 74 de ani, dezastrul OceanGate din iunie anul trecut nu l-a descurajat. La câteva zile după accident, afaceristul a vorbit la telefon cu o firmă concurentă, cerându-i să construiască un submersibil mai bun.

Conner este astronaut privat certificat de NASA și nu are nicio teamă în legătură cu submarinul Triton 4000 pe care îl va împărți cu cofondatorul producătorului său, Patrick Lahey.

A explorat deja Groapa Marianelor

Afaceritul iubește adrenalina. În 2004 a participat la cursa de anduranță de 24 de ore de la Le Mans și este pilot privat implicat în competiții de acrobație aeriană. În plus, este experimentat în misiuni cu submarine și a explorat deja Groapa Marianelor.

De data aceasta, miliardarul este hotărât să ducă submersibilul pentru două persoane în adâncuri pentru a le arăta oamenilor din întreaga lume că „deși oceanul este extrem de puternic, poate fi minunat și plăcut și poate schimba cu adevărat viața, dacă îl abordezi în mod corect”, a declarat el pentru Wall Street Journal.

Submersibilul care va porni în adâncuri costă 15 milioane de lire sterline

Potrivit Daily Mail, vehiculul de explorare subacvatică nou proiectat de Triton, numit 4000/2 Abyssal Explorer, ar costa 15 milioane de lire sterline.

Submersibilul va trebui să depășească presupusele defecte care au dus la implozia OceanGate Titan înainte de a ajunge la epava Titanicului.

Triton 4000, numit astfel după adâncimea în metri (13.100 de picioare) la care va putea să se scufunde, va porni spre epava Titanicului doar după ce producătorii săi vor fi siguri că poate rezista presiunii extreme la o asemenea adâncime.

„Patrick se gândește și proiectează acest lucru de peste un deceniu. Dar nu aveam materialele și tehnologia necesare. Nu ai fi putut construi acest submarin acum cinci ani”, a explicat Larry Connor.

Triton, mai sigur decât Titan

Operatorii de la Triton subliniază că submersibilul lor este mai sigur decât Titan, care a fost criticat pentru că nu avea o certificare oficială de siguranță.

Directorul executiv al strategiilor globale de marketing și vânzări pentru Triton, Sophie Bentham-Wood, a declarat pentru MailOnline că firma a fost contactată de o serie de investitori dispuși să avanseze bani pentru astfel de operațiunile lor, pe fondul îngrijorărilor că dezastrul Titan ar putea submina explorarea ulterioară a adâncurilor marine.

Submarinul Titan a făcut implozie pe 18 iunie 2023, iar toate cele cinci persoane aflate la bord – miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, fiul acestuia, Suleman Dawood, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, cu sediul în SUA, și pilotul francez al submersibilului, Paul-Henri Nargeolet – au murit . Cele cinci zile de căutări au captat atenția întregii lumi.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Resturile submersibilului au fost descoperite în Atlanticul de Nord, în apropierea locului unde se află epava transatlanticului Titanic.

Tragedia cu care s-a încheiat misiunea submersibilului Titan pornit spre epava Titanicului a întărit importanța respectării standardelor industriei și a efectuării unor teste riguroase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci tineri vor face stagii practice alături de echipa instituției prezidențiale

Cinci tineri vor face stagii practice alături de echipa instituției prezidențiale Cinci tineri vor urma stagii plătite în cadrul Aparatului Președintelui. Lilia Tonu, secretarul general...

Radu Albot, în turul trei al calificărilor la Wimbledon

Radu Albot, în turul trei al calificărilor la Wimbledon Tenismenul moldovean Radu Albot a reușit accederea în turul final al calificărilor. Radu a avut nevoie...

Accident grav în raionul Sîngerei: Trei persoane au ajuns la spital

Accident grav în raionul Sîngerei: Trei persoane au ajuns la spital Accident grav în nordul țării. Trei persoane au ajuns la spital după ce două...

Atenție! Se închide parțial bulevardul Moscova

Atenție! Se închide parțial bulevardul Moscova Se impun restricții de circulație în sectorul Râșcani al capitalei. Citește și: Încă o amânare. Guțul este așteptată în instanță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.