X

O nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului francez

Partidul francez de stânga Franţa Nesupusă a anunţat miercuri că va depune o nouă moţiune de cenzură împotriva guvernului, după respingerea organizării unui vot în parlament (Adunarea Naţională) asupra revizuirii legii care creşte vârsta de pensionare şi pe care preşedintele Emmanuel Macron a impus-o apelând la procedura angajării răspunderii guvernului, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

Anunţul a fost făcut de preşedinta grupului parlamentar al formaţiunii Franţa Nesupusă, Mathilde Panot, în urma unei declaraţii a preşedintei Adunării Naţionale, Yael Braun-Pivet, care a spus că va bloca demersul opoziţiei de a supune la vot joi amendamente la legea care creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Citește și : Cancelarul Scholz l-a plimbat pe Macron prin Potsdam – VIDEO

“Orice ar fi, mâine nu va exista nicio derogare de la reforma pensiilor”, a indicat Yael Braun-Pivet într-un interviu televizat.

În urma acestei declaraţii, Mathilde Panot a denunţat “o lovitură de forţă inacceptabilă” a guvernului şi blocului parlamentar fidel preşedintelui Macron. “Acesta este un nou nivel al practicilor antidemocratice ale macronismului”, a adăugat lidera grupului parlamentar al Franţei Nesupuse.

În pofida protestelor de stradă violente, preşedintele Macron a reuşit în luna martie să impună adoptarea legii privind reforma pensiilor. Pentru a ocoli un vot în parlament, el a ales angajarea răspunderii guvernului, iar cele două moţiuni de cenzură depuse atunci nu au întrunit majoritatea.

Citește și : Ruşii se pregătesc de tot ce-i mai rău: Construiesc un adăpost antiatomic la Moscova

Tags: Emmanuel MacronFranţa Nesupusămotiune de cenzuraYaël Braun-Pivet
Categorii: Diaspora